pericol de explozie la tălmaciu din cauza unor saci cu azotat depozitați în soare pe marginea drumului pe dn7 (foto)

O familie din localitatea Tălmaciu consideră că le este pusă viața în pericol, după ce la doar câțiva metri distanță de locuința lor sunt depozitați, pe marginea drumului în condiții neconforme, mai mulți saci cu îngrășăminte cu azotat de amoniu.

Mai mulți saci de câte 600 de kilograme cu îngrășământ cu azotat de amoniu sunt depozitați lângă o remorcă de TIR, într-o parcare lângă DN7, din orașul Tălmaciu. Sacii imenși sunt lăsați pe marginea drumului, în soare, reprezentând un risc major pentru locuitorii care au casele în apropiere. O familie care locuiește în vecinătatea parcării se tem de un posibil accident catastrofal care s-ar putea produce din cauza sacilor de amoniu depozitați în condiții neconforme.

Update

Polițiștii sibieni susțin că nu este un pericol de explozie și că urmează să fie aplicată o sancțiune contravențională pentru depozitarea necorespunzătoare conform fișei cu date de securitate a produsului (OUG 195/2005 privind protecția mediului).

„Verificările sunt efectuate de către Serviciul Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase Sibiu, urmând ca în funcție de rezultat să fie dispuse măsuri”, transmite IPJ Sibiu.

pericol de explozie la tălmaciu din cauza unor saci cu azotat depozitați în soare pe marginea drumului pe dn7 (foto)

Știre inițială

Locuitorii din zonă se tem ca un incident ca cel de la Mihăilești din 2004 să nu se repete la Tălmaciu. Reamintim că în 2004, pe drumul European, la Mihăilești, în județul Buzău, un camion încărcat cu azot a explodat, deflagraţia soldându-se cu 18 morţi şi 13 răniţi.  „Cinci zile au fost depozitate lângă remorca camionului, în soare. Zilele trecute le-au băgat în remorcă, dar tot pe marginea drumului se află de două săptămâni. Este foarte periculos. Îl încarcă și îl descarcă aici. Dacă un nebun le dă foc, nu mai poți stinge. Detonează tot Tălmaciu. Ne simțim viața pusă în pericol. Am sunat și la Poliție. Au venit doi agenți de Poliție și au făcut poze”, a spus sibianul.

„Poliția a întocmit un proces verbal pentru persoana pe care a identificat-o ca fiind proprietara acelor saci. Terenul pe care sunt amplasați acei saci este un teren proprietate privată. Din cânte am văzut acolo este vorba și de calciu, nu toți sacii sunt cu azotat”, a declarat primarul orașului Tălmaciu, Ioan Oancea.

 

 

Ultima oră