municipalitatea nu se va opune creșterii regimului de înălțime al noilor clădiri în anumite zone din sibiu
Sursa: Google Maps

În dezbaterile noului PUG al Sibiului, dezvoltatorii imobiliari au venit cu mai multe propuneri, multe dintre ele fiind considerate constructive. O propunere agreată de conducerea Municipiului a fost reprezentată de creșterea regimului de înălțime a clădirilor în anumite cartiere din Sibiu.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, consideră creșterea regimului de înălțime a clădirilor în zonele unde nu creează disconfort celorlalți locuitori, cum ar fi Calea Șurii Mici, o idee bună. Unele propuneri au fost bune. Spre exemplu, creșterea regimului de înălțime a clădirilor în zonele unde nu creează disconfort celorlalți locuitori – cum ar fi, de exemplu, Calea Șurii Mici. Creșterea înălțimii înseamnă că amprenta la sol a construcțiilor va fi mai mică și deci va rămâne spațiu pentru zone verzi și alte amenajări necesare. O altă propunere bună a fost introducerea în intravilan a unor suprafețe de teren, bineînțeles cu unele condiționări.

Ambele propuneri și soluții vor duce la construcția unor cartiere noi, ceea ce va însemna o ofertă mai mare de locuințe și va crea condițiile pentru o scădere a prețurilor – asta în contextul unei economii care nu este marcată de inflație. Dar România a mai trecut prin astfel de perioade dificile, pe care le-a depășit cu bine”, a declarat Primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Citește și: INTERVIU Astrid Fodor: „Văd un Sibiu puternic, care să ofere prosperitate comunității”

Ultima oră