pistă de biciclete de 17 kilometri între săliște și crinț
FOTO arhivă

O pistă de biciclete de 17 kilometri urmează să fie amenajată între Săliște și Crinț. Investiția costă 17,6 milioane de lei. 

Primăria orașului Săliște va realiza o pistă de biciclete între Săliște și Crinț. Aceasta ar urma să aibă o lungime de 17 kilometri, fiind amenajată pe marginea drumului comunal. Pista va avea 2,5 metri pentru fiecare sens de circulație. În cadrul unui proiect separat, va fi reabilitat și drumul comunal DC66. 

„Pista de bicicliști se desfășoară pe partea stângă a DC66, are o lățime de 2,50 metri pentru 2 sensuri de circulație și 0,50 metri, un spațiu după acostamentul DC66, în care se va prevedea un parapet de protecție. Pista de bicicliști nu va putea părăsi traseul DC66 întrucât exproprierile au fost elaborate pe 8,00 metri lățime – drum comunal + pistă de bicicliști”, se arată într-un memoriu depus de primărie la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu în vederea obținerii autorizației de mediu. 

Pista de biciclete ar urma să fie folosită de locuitorii din Crinț care fac naveta în Săliște, dar și de cei care doresc să facă mișcare. „Amenajarea acestor piste de biciclete vor îmbunătăți legătura între localitatea Crinț și orașul Săliște, facilitând accesul persoanelor din localitatea Criș la instituțiile de învățământ și cele culturale din oraș, respectiv persoanelor din Săliște la locurile de muncă din Crinț”, justifică primăria necesitatea proiectului. 

Investiția are o valoare de 17.674.000 lei. Durata de realizare a pistei este de 36 de luni, din care execuția 24 de luni. 

Ultima oră