palatul brukenthal și muzeul de artă contemporană vor fi deschise de noaptea muzeelor, iar sinagoga rămâne închisă

În cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Chituță, managerul Muzeului Brukenthal, a dezvăluit care sunt muzeele deschise în data de 18 mai, cu ocazia evenimentului național „Noaptea Muzeelor”. Dacă anul trecut Sinagoga și-a deschis porțile curioșilor cu aceeași ocazie, de această dată Sinagoga va rămâne închisă de Noaptea Muzeelor.

Acces gratuit la Palatul Brukenthal și Muzeul de Artă Contemporană

Sibienii sunt invitați în data de 18 mai să viziteze Palatul Brukenthal și Muzeul de Artă Contemporană. După vizita cu acces gratuit la cele două muzee, sibienii sunt așteptați și la petrecere din curtea Muzeului de Istorie, tot cu intrare gratuită.

„De Noaptea Muzeelor începând de la ora 18.00 până la ora 23.00, după mai bine de cinci ani de zile Palatul Brukenthal va fi deschis, asta însemnând saloanele, partea de expoziție de la etajul întâi, capodoperele Muzeului Național Brukenthal, salonul de curiozități și expoziția Puterea Leului, expoziției realizată cu Banca Națională a României. Galeria de Artă Românească va fi deschisă, în principiu se va redeschide în toamnă, în septembrie sau octombrie. Muzeul de Artă Contemporană va fi deschis de Noaptea Muzeelor și se va putea vedea expoziția de la parter.

Va fi și un concert de muzică, iar la Muzeul de Istorie, începând de la 16.00 până la 23.00 va fi proiectul pe care l-am început cu cei de la Summer Breeze și Focus, „Campus Experience”, care va fi toată vara. În 18 mai avem concert la Muzeul de Istorie și vor mai urma și altele. Este intrare liberă la concert. Sunt mai mulți DJ invitați și din România și din străinătate și din Mare Britanie. După vizita la Muzeu invităm publicul să ia parte și la concertul de la Muzeul de Istorie”, a transmis Alexandru Chituță.

Tot sâmbătă, în data de 18 mai, pe timpul zilei vor fi deschise Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Cinegetic „August von Spiess” și Muzeul de Istorie a Farmaciei, de la ora 9.00 la ora 17.00. Muzeul de Istorie – Casa Altenberg va fi închis pe toată durata zilei de 18 mai.

De Noaptea Muzeelor, Sinagoga rămâne închisă

Dacă anul trecut Sinagoga a fost deschisă publicului larg cu ocazia Nopții Muzeelor, anul acesta va rămâne închisă în ciuda tuturor eforturilor făcute. „Anul trecut am deschis Sinagoga pentru că, fiind din Sibiu, știam că Sinagoga nu este în circuit și lumea nu cunoaște lucrul acesta. După succesul pe care l-a avut Sinagoga anul trecut, am făcut hârtii și la comunitatea evreiască din Sibiu, am scris și la București, și pe partea de politică cei care sunt din partea evreilor, am scris și Ambasadei, am scris și comunității evreiești din București. Nu am primit nici un răspuns. Eu am venit cu varianta ca Muzeul Brukenthal să preia în comodat clădirea, de a face o expoziție permanentă acolo și de a avea un program zilnic”, a mai declarat Chituță.

Ultima oră