fodor despre proiectul noului spital județean: ”primăria a fost și este deschisă să colaboreze pentru că este un obiectiv important pentru sibieni”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, își exprimă părerea cu privire la proiectul Noului Spital Județean. Fiind un proiect care necesită o finanțare semnificativă, strângere banilor din alte surse pune piedici în realizarea obiectivului în ritmul dorit.

Noul Spital Județean este una dintre cele mai așteptate investiții de către comunitatea sibiană. Potrivit proiectului, atunci când va fi gata, ar putea trata aproape 900 de pacienți cu ajutorul tehnologiilor medicale de ultimă generație. De asemenea, ar urma să fie compus din patru corpuri de clădire, fiecare cu câte cinci etaje, suprafața desfășurată fiind de peste 100.000 de metri pătrați. Construcția propriu-zisă ar dura undeva la trei ani.

În privința Noului Spital Județean al Sibiului, Astrid Fodor, susține că Primăria Sibiu a fost deschisă să colaboreze pentru îndeplinirea acestui obiectiv, fiind o investiție foarte importantă pentru sibieni.

„Când te bazezi exclusiv pe banii din alte surse, este în general foarte dificil să realizezi un proiect în ritmul pe care ți-l dorești. Au fost prezente la Sibiu personalități politice de rang înalt, care au promis că Spitalul va fi finanțat în integralitate. S-a dovedit că de la promisiuni politice până la finanțare e cale lungă. Dar, după cum am mai declarat, Primăria a fost și este deschisă să colaboreze pentru că este un obiectiv important pentru sibieni. Până una-alta, noi ne concentrăm pe spitalele pe care le avem în administrare: Spitalul Clinic de Pediatrie și, după preluare, Spitalul C.F”, a spus Primarul Sibiului, Astrid Fodor.

 

Ultima oră