barieră nefuncțională la trecerea cu cale ferată de la intrarea în alma (video)

În weekendul 11-12 mai, dar și în prima parte a zilei de luni, 13 mai, șoferii care au traversat comuna Alma pe Drumul Județean 142 F între Mediaș și Sighișoara au fost nevoiți să fie extrem de vigilenți. Motivul a fost disfuncționalitatea barierei de la trecerea la nivel cu calea ferată, care nu s-a coborât în timpul trecerii trenului.

Un șofer a surprins pe camera de bord momentul în care câteva mașini sunt oprite în fața barierei la trecerea căii ferate, în apropiere de Halta Alma. Situația s-a petrecut în prima parte a zilei de luni, 13 mai. Deși semaforul arăta lumina roșie, iar trenul se apropia, barierele nu s-au coborât. Această situație prezintă un pericol iminent, în special având în vedere că accidentele între autovehicule și trenuri sunt destul de comune.

Citește și: Imagini video cu mașina lovită de tren la Ruși în ziua de Paște. Șoferul a murit pe loc (video).

Sistemul de semnalizare a fost oprit din cauza unor lucrări de mentenanță

Oana Brânzan, purtător de cuvânt al Căilor Ferate Române, a clarificat că în weekendul 11-12 mai au avut loc lucrări de întreținere la sistemul de semnalizare de pe respectivul pasaj și că acesta a fost repus în funcțiune în cursul zilei de luni.

„Referitor la imaginile respective surprinse la trecerea la nivel cu calea ferată situată între stațiile Dumbrăveni și Mediaș, fac precizarea că sistemul de semnalizare funcționează în condiții normale începând cu ora 11:35. Constructorul care derulează lucrări de semnalizare feroviare pe zona respectivă a executat lucrări de reparații în cursul weekend-ului pentru a pune în funcție în condiții normale semnalizarea la acest pasaj. Nu mai puțin important de precizat este faptul că în situațiile în care semnalizarea nu funcționează corect la o trecere la nivel cu bariere automate, mecanicul de locomotivă primește un ordin de circulație prin care este obligat, așa cum se vede din imaginile respective, să reducă viteza și să oprească înainte e a traversa pasajul respectiv. Pasajul respectiv este de asemenea traversat cu o restricție de viteză de 25 km/h tocmai pentru evitarea producerii de incidente sau evenimente feroviare”, a transmis reprezentatul Biroului de Presă al CFR, Oana Brânzan.

De asemenea, reprezentanta CFR a atras atenția asupra obligației șoferilor de a fi vigilenți în astfel de situații.

„Nu mai puțin important de menționat este faptul că inclusiv participanții la traficul rutier sunt obligați în astfel de situații, în care o barieră nu funcționează corect la o trecere la nivel cu calea ferată dar luminile roșii sunt aprinse, să oprească, să se asigure, și abia apoi să traverseze pasajul respectiv de la trecerea la nivel cu calea ferată”, a mai spus Oana Brânzan.

Ultima oră