șoferi prinși pe picior greșit pe valea oltului, după ce poliția i-a „vânat” din elicopter (video)

Polițiștii din cadrul Servicului Rutier Vâlcea au desfăşurat sâmbătă o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere și impunere a respectării normelor rutiere pe DN 7 și DN 64. Șoferii au fost supravegheați dintr-un elicopter. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul unui echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., ce a survolat şi supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier.

„Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special combaterea nerespectării regulilor privind depăşirea şi a încălcării regimului legal de viteză. Cele 5 echipaje auto și 2 moto de poliţie rutieră aflate în trafic pe DN 7 și DN 64, au beneficiat de sprijin aerian, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., în care s-a aflat şi un poliţist rutier care a transmis informaţii echipajelor de poliţie rutieră aflate la sol pentru a interveni prompt, în vederea depistării celor care au încălcat normele rutiere”, transmit polițiștii vâlceni.

șoferi prinși pe picior greșit pe valea oltului, după ce poliția i-a „vânat” din elicopter (video)

Astfel, au fost constatate 28 de abateri, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 7.000 de lei, dintre care 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 20 pentru alte nereguli. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere, respectiv 3 pentru depăşire neregulamentară și 2 pentru alte nereguli, fiind constante și 2 infracțiuni la regimul rutier.

Astfel de activități au ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județul Vâlcea și vor fi permanentizate în perioada următoare.

Ultima oră