proiectul de modernizare al pieței cibin intră în faza de elaborare a puz-ului și obținere a autorizației de construcție

Piețele agro-alimentare din Sibiu se află în curs de modernizare, iar primul pas în acest sens este reabilitarea Pieței Cibin. Acest proiect cuprinde nu doar modernizarea pieței în sine, ci și construirea unei parcări supraterane cu mai multe niveluri. În prezent, se desfășoară lucrările pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal și a Proiectului Tehnic, necesare pentru obținerea autorizației de construcție.

În cadrul unui interviu acordat pentru Ora de Sibiu, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor a explicat faza în care se află proiectele de reabilitare a piețelor din oraș.

„Piața Cibin va fi prima care va intra în modernizare, ca parte din proiectul mai amplu de construcție a unei parcări supraterane multietajate, ce va îngloba piața agro-alimentară. În prezent, proiectantul contractat în urma unui concurs de soluții lucrează la PUZCP, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Este un mega proiect care va însemna schimbarea la față a întregii zone a pieței. Dacă luăm în considerare și PUZ-urile promovate de investitori privați pentru această zonă, o parte importantă din orașul de jos se va schimba radical”, a explicat Astrid Fodor.

Pe lista obiectivelor următoare este Piața Vasile Aron pentru care PUZ-ul este deja realizat și aprobat de Consiliul Local.

„Următoarea va fi Piața Vasile Aaron, și acesta parte din proiectul de construcție a unei parcări supraterane de mare capacitate. Planul Urbanistic Zonal este realizat și aprobat de Consiliul Local, iar studiul de fezabilitate este în lucru”, a explicat primarul Sibiului.

Astrid Fodor susține că aceste proiecte sunt de o importanță majoră având în vedere că parcările ce vor fi construite, urmează să fie poziționate în cele mai aglomerate cartiere din oraș. O a treia parcare va fi amenajată in zona Cireșica.

„Aceste proiecte sunt importante pentru că vom moderniza piețele agroalimentare, dar și pentru că vom amenaja parcări de mare capacitate în zone aglomerate din cartiere. O a treia parcare mare, de data aceasta subterană, o vom amenaja în zona străzii Siretului, în spatele complexului Cireșica” , a mai spus Fodor.

Citește interviul integral: INTERVIU Astrid Fodor: „Văd un Sibiu puternic, care să ofere prosperitate comunității”.

Ultima oră