patru elevi din județul sibiu, câștigători ai unui concurs de benzi desenate (foto)

Patru elevi din județul Sibiu au fost premiați la un concurs de benzi desenate la care au fost înscrise peste 700 de lucrări. 

Sute de elevi din Sibiu și Neamț au participat la concursul BANDA ASAP, aflat la a treia ediție. Trei experți în benzi desenate, Anna Júlia Benczédi, Ligia Soare și Adrian Barbu, au decis cine sunt câștigătorii concursului cu tema „2040. În România încă se mai aruncă plastic la gunoi. Un erou/o eroină decide să ia soarta plasticului în propriile mâini”.  

Nu mai puțin de 744 de benzi desenate au fost înscrise în concursul organizat de ASAP România și Animest, la această ediție – 519 din județul Neamț și 225 din județul Sibiu. „Dacă Pământul ar vorbi” sau „Cum putem să trăim așa?” sunt două dintre titlurile cele mai de impact prin care elevii și-au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la poluare. Altele reprezintă soluții concrete de a salva planeta, prin intermediul artei, a tehnologiei, a roboților sau chiar a copiilor: „De la plastic, la artă”, „Copiii buni, eroii de mâine”, „Puterea tehnologiei”, „Racheta ecologică”, „Roboțelul magic”, „Un trend ecologist”, „Misiunea Aer Curat”. 

patru elevi din județul sibiu, câștigători ai unui concurs de benzi desenate (foto)

Premiile au fost și ele motivante: 8 biciclete pentru elevii câștigători, table interactive pentru școlile la care studiază aceștia și cursuri de dezvoltare personală și de consiliere vocațională pentru profesorii lor îndrumători. 

Patru elevi din județul Sibiu, desemnați câștigători 

Elevii câștigători au 13, respectiv 16 ani și sunt din Mediaș, Tălmaciu și Sibiu. 

Elevii câștigători:

  • Șc. Gimnazială „C. I. Motaș”, Mediaș / Premiul BANDA ASAP pentru eleva Leonie Nhu Y Nguyen (13 ani), lucrarea ”Merlyn și Robert” / prof. Sorin Pănăzan; 
  • Șc. Gimnazială Tălmaciu, Tălmaciu / Premiul BANDA ASAP pentru eleva Antonia-Ioana Gujan (13 ani), lucrarea ”Aparatul de fapte bune” / prof. Maria Popica;
  • Colegiul „Școala Națională de Gaz”, Mediaș / Premiul BANDA ASAP pentru eleva Patricia Teodora Schmidt (16 ani), lucrarea ”Salvăm Apele” / prof. Daliana-Andreea Roman; 
  • Liceul Teoretic „Constantin Noica”, Sibiu / Premiul BANDA ASAP pentru eleva Ana Eunice Popescu (16 ani), lucrarea ”Arta reciclării” / prof. Raluca Maria Teglaș.

patru elevi din județul sibiu, câștigători ai unui concurs de benzi desenate (foto)

Moda sustenabilă sau acțiunile de ecologizare sunt printre activitățile verzi pe care le practică Antonia Gujan, elevă la Șc. Gimnazială Tălmaciu, din județul Sibiu: „Colectez separat deșeurile, am grijă de animale și de plante, susțin moda sustenabilă prin purtarea hainelor second-hand, îmi place să merg pe jos și particip la activități de ecologizare”. 

Ultima oră