Un sibian vinde ca insecte de companie Gândaci Giganți de Madagascar (foto)

Un localnic din Sibiu vinde pe OLX insecte de companie. Pentru cei care caută să aducă o notă de originalitate în viața lor și nu se mulțumesc doar cu animale de companie obișnuite cum sunt câinii, pisicile, peștii, broaștele țestoase, veverițele, iepurii, există opțiunea de a explora o zonă mai exotică și de a achiziționa un Gândac Gigant Șuierător de Madagascar.

Gândacul Șuierător de Madagascar, cunoscut științific sub numele de „Madagascar hissing cockroach”, este una dintre cele mai mari specii de gândaci, nativă în insula Madagascar din largul coastelor Africii. Acești gândaci pot fi îngrijiți ca animale de companie exotice. Ei prosperă într-un habitat simplu, care necesită doar o mică suprafață de locuit, cu o zonă pentru ascundere. Habitatul ideal pentru acești gândaci este interiorul bustenilor putreziți. În ceea ce privește dieta, aceștia se hrănesc cu materiale vegetale, precum frunze și legume proaspete, dar pot consuma și alimente pe bază de pelete bogate în proteine, cum ar fi hrana uscată pentru câini.

Un sibian vinde ca insecte de companie Gândaci Giganți de Madagascar (foto)

Anunțul este postat pe platforma online de către George Mărginean, care se ocupă de vânzarea insectelor. Totuși, crescătoarea gândacilor giganți este Ziegler Carina, un medic veterinar din Sibiu, care împărtășește aceeași pasiune pentru animalele exotice. În anunț este specificat că pachetul conține două femele și un mascul, adulți, alături de un pliant informativ despre habitatul și întreținerea lor. Prețul afișat este de 50 de lei. Gândacii de Madagascar ating dimensiuni între 5 și 10 centimetri și pot trăi în captivitate în jur de 3 până la 5 ani.

„În ultima vreme a crescut foarte mult numărul de terariști, și de deținători de animale. În restul tărilor civilizate există târguri întregi și expoziții de câteva ori pe an pentru asta. La noi în România doar în ultimii ani a crescut interesul ăsta. Avem numeroase apeluri în urma anunțurilor postate, am și vândut o parte din insecte deci interesul clar a crescut. Și oferta s-a diversificat în ceea ce privește disponibilitatea pe piața noastră ca animale exotice, respectiv insecte exotice. Prietena mea, Ziegler Carina, care e veterinar și care vinde de fapt gândacii de Madagascar și îi crește, oferă clienților si o broșură cu informații”, a explicat pentru Ora de Sibiu, George Mărginean.

Un sibian vinde ca insecte de companie Gândaci Giganți de Madagascar (foto)

Gândacii șuierători de Madagascar, fiind animale de companie exotice, au devenit populare atât printre copii, cât și printre adulți. Desi sunt insecte, acești gândaci sunt blânzi, ușor de îngrijit și manipulat, cu cerințe minime de întreținere. Ei respiră și șuieră prin spiraculele de pe spatele lor și nu prezintă un risc invaziv, deoarece nu pot supraviețui în mediul natural. Manipularea lor necesită delicatețe, deși sunt rezistenți, nu sunt indestructibili.

Un sibian vinde ca insecte de companie Gândaci Giganți de Madagascar (foto)

„Este o specie de insecte de companie care a câștigat în ultima perioadă o mare popularitate ca animal de companie, aceștia sunt potriviți atât pentru copii, cât și pentru adulți entuziaști și pot oferi o experiență unică și educativă. Este un animal de companie mai special (insectă uriașă), care diferă mult față de imaginea clasică și asocierea acesteia cu gândacul de bucătărie. Sunt creaturi blânde care nu mușcă, ușor de îngrijit și de manevrat;
Sunt captivante de observat și necesită o întreținere relativ scăzută”, detaliază vânzătorul.

Un sibian vinde ca insecte de companie Gândaci Giganți de Madagascar (foto)

George mai vinde și Springtails, mici curățătoare bioactive pentru terarii și vivarii

Sibianul pasionat de insecte se mai ocupă și cu întreținerea altor specii, de data aceasta fiind vorba de colonii starter de Springtails.

Un sibian vinde ca insecte de companie Gândaci Giganți de Madagascar (foto)

Aceste artropode sunt esențiale în terariile bioactive, paludarii și vivarii, fiind un element de curățenie clasic care contribuie la descompunerea materiilor organice și eliminarea mirosurilor neplăcute. Springtails sunt considerate obligatorii în majoritatea configurațiilor de terarii și au beneficii atunci când sunt asociate cu reptile, amfibieni, melci, insecte sau alte artropode, inclusiv izopode. Aceste creaturi preferă spații cu umiditate ridicată, adaptându-se perfect mediilor cu aceste condiții.

Un sibian vinde ca insecte de companie Gândaci Giganți de Madagascar (foto)

Prin descompunerea materiilor organice, springtails contribuie la eliminarea mirosurilor neplăcute care ar putea să apară în terariu din cauza acumulării de resturi organice.

Ultima oră