„the lord of the rings” va lansa două filme noi in cinematografe

„The Lord of the Rings” („Stăpânul Inelelor”), una dintre cele mai importante francize cinematografice din toate timpurile, a anunțat lansarea unui nou film din arhicunoscuta sa serie. Evenimentul a fost programat pentru anul 2026, potrivit Reuters.

Proiectul, care a stârnit un entuziasm nebun printre fanii serialului, va fi lansat peste doi ani și este doar unul dintre cele două filme noi anunţate în cadrul francizei „The Lord of the Rings” de directorul general al Warner Bros Discovery, David Zaslav.

Cea de-a doua producție, a cărei lansare a fost stabilită pentru luna decembrie, este un film de animaţie inspirat, de asemenea, din universul The „Lord of the Rings”.

Acțiunile din ecranizările precedente se petrec pe un tărâm imaginar, numit „Tărâmul de Mijloc”, iar protagoniștii sunt oameni, elfi, gnomi şi hobbiţi. Scenariile au fost inspirate din cărțile scrise de John Ronald Reuel Tolkien.

În noile producții anunțate publicului larg, personajul „Gollum” va fi interpretat de Andy Serkis care le va semna, totodată, și regia. Mult așteptatul film a fost intitulat provizoriu „The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum”.

Producătorul celor două filme va fi Peter Jackson, cel care în urmă cu două decenii a regizat trilogia „Stăpânul Inelelor”, urmată de alte trei filme din seria „Hobbitul”.

Difuzările anterioare, care au aparținut acestei francize de succes, au obţinut încasări de, aproximativ, șase miliarde de dolari. Mai mult, „The Return of the King”, un film din 2003, a câştigat nu mai putin de 11 premii „Oscar”, printre care şi cel atribuit secțiunii de „cel mai bun lungmetraj”.

Ultima oră