spitalul cf nu a fost preluat încă de primăria sibiu. fodor: „așteptăm hotărârea de guvern”

Spitalul General Căi Ferate (CF) Sibiu va trece din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Primăriei și va fi deveni Spital Municipal. Deocamdată nu a fost preluat de municipalitate, fiindcă nu a fost emisă o hotărâre de Guvern în acest sens. 

Spitalul General Căi Ferate Sibiu va intra în subordinea Primăriei Sibiu și va fi transformat în Spital Municipal. Primăria a primit decizia comisiei și a întrunit punctajul necesar pentru a-l preluat. Rămâne de văzut când va fi emisă o hotărâre de Guvern pentru transmiterea efectivă a acestuia. 

„În ceea ce privește Spitalul C.F., am primit decizia Comisiei constituite la nivelului Ministerului Transporturilor. Solicitarea noastră de preluare a Spitalului a întrunit punctajul necesar. Așteptăm încă hotărârea de Guvern pentru transmiterea efectivă a acestuia în administrarea noastră și pentru stabilirea condițiilor de preluare-predare. Avem în vedere transformarea acestuia în Spital Municipal, dar trebuie să așteptăm emiterea acestei hotărâri pentru a vedea dacă este permis acest pas. După preluare vom evalua și ce investiții sunt necesare, dar știu că Spitalul a inițiat deja anumite proiecte. Am avut mai multe discuții în acest sens și cu managerul Spitalului – doamna Ștefania Șerban – și mi se pare deschisă și implicată. Cred că o să colaborăm foarte eficient”, a precizat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un interviu pentru Ora de Sibiu.

În prezent, în subordinea Primăriei Sibiu se află doar Spitalul Clinic de Pediatrie. 

„Am investit mult în acesta în ultimii ani, astfel că Spitalul arată foarte bine acum, este funcțional și bine dotat. Am extins unitatea de primiri urgențe ca spațiu și am dotat-o cu aparaturi noi. Am extins și ambulatoriile, dotându-le și pe acestea cu echipamente de ultimă generație. Urmează digitalizarea Spitalului, iar în acest sens am inițiat deja un proiect pentru care am obținut finanțarea europeană. Toate acestea s-au realizat printr-o colaborare foarte bună cu Spitalul, care are un management performant și neconflictual”, a adăugat Astrid Fodor.

Ultima oră