sibienii sunt invitați sâmbătă să se alăture unei călătorii prin istorie și tradiție la muzeul astra din dumbrava sibiului

Sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 11, locuitorii din Sibiu sunt invitați să se alăture unei călătorii captivante prin istorie și tradiție la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului. Sub îndrumarea lui Moțul Ciprian Ștefan, directorul general al muzeului, participanții vor explora un traseu încărcat de semnificație culturală. Pornind din Crângul din Apuseni, vor avea ocazia să descopere locurile care au marcat viața și lupta marelui erou Avram Iancu, de la școala sa de învățătură până la comuna care i-a dat oșteni și căpitani de nădejde.

Pentru a completa experiența călătoriei, participanții vor face o oprire la Târgul de țară pentru a savura delicii din ținutul crișenilor, precum balmoș și rețete tradiționale de vânat, cum ar fi supa de fazan sau ceaunul de căprior. De asemenea, comuna Blăjeni, locul de baștină al moțului Ciprian Ștefan, va fi reprezentată printr-un grup de tulnicărese și oameni de omenie.

Această călătorie promite să ofere o incursiune fascinantă în patrimoniul cultural și gastronomic al României, oferind participanților oportunitatea de a se conecta cu tradițiile și istoria locului.”

Ultima oră