sibienii invitați la un concurs inedit de observare a păsărilor în valea hârtibaciului

Asociația Forum Peisaj Deschis organizează în data de 18 mai „Cursa de păsări”. Iubitorii și pasionații de natură sunt invitați să surprindă cât mai multe specii de păsări care trăiesc în Podișul Hârtibaciului, într-un concurs inedit.

„Câte specii poți observa în 24 de ore?”, este provocarea pe care o lansează, Asociația Forum Peisaj Deschis.  Cei interesați trebuie să își facă o echipă de maxim 5 persoane și să aibă „în dotare” un binoclu. Cursa de păsări începe în data de 18 mai, la ora 12.00 și va dura 24 de ore, timp în care participanții trebuie să identifice cât mai multe specii de păsări. Întâlnirea se va da în satul Apold.

„Pentru a vă înscrie, aveți nevoie de o echipă de 1 – 5 persoane, un nume al echipei și ar fi util să aveți în echipă cel puțin o persoană care să știe ceva despre păsări, nu este o cerință necesară. În trecut, au participat familii întregi, cupluri și prieteni, toți cu diferite cunoștințe despre păsări. Important nu este neapărat să câștigăm, ci să ieșim în peisajul regiunii noastre și să ne bucurăm de păsări și de alte animale sălbatice pe care le are de oferit. Ați fi surprins de câte veți vedea”, transmit organizatorii.

sibienii invitați la un concurs inedit de observare a păsărilor în valea hârtibaciului

„Cursa de păsări” va continua cu un eveniment dedicat Nopții muzeelor la biserica din Apold, de la ora 17:00, cu muzică live, activități, expoziții și băuturi răcoritoare. Aici se vor întâlni echipele după ce termină și unde se va înmâna trofeul echipei cu cele mai multe specii observate. De asemenea, sunt pregătite și multe alte surprize.

Cei care vor să se înscrie la „Cursa de păsări” sunt rugați să trimită un email la echipa@peisajdeschis.ro sau să sune la numărul de telefon +40763245257.

 

Ultima oră