mihai butean pleacă din vară de la fc hermannstadt și merge în străinătate

După doi ani la Sibiu, Mihai Butean a informat conducerea clubului FC Hermannstadt că nu va mai continua din vară, prima sa opțiune fiind să meargă la o echipă din străinătate. 

Jucător de bază la FC Hermannstadt în ultimii doi ani, Mihai Butean (27 ani) a transmis conducerii clubului că nu își va mai prelungi contractul scandent în vară. Fundașul dreapta își caută un angajament în străinătate și este optimist că îl va găsi, având avantajul că este liber de contract.

”Prima mea opțiune este să plec în străinătate, asta am transmis și celor de la Sibiu, că vreau să folosesc oportunitatea aceasta ca să plec afară. Trebuie să am și ceva șansă, să am oferta potrivită pentru mine, momentan nu am nimic concret, echipele din străinătate mai au meciuri de jucat și eu aștept să văd ce se întâmplă. Nu cred că mai rămân la Sibiu, am anunțat deja conducerea clubului, eu sunt optimist că va veni oferta potrivită, obiectivul meu e să joc în străinătate. Am lăsat loc de ”bună ziua” la Sibiu, nu sunt genul care să spun că niciodată nu mă voi întoarce. Există interes pentru mine și de la U Cluj, am transmis același lucru” a anunțat Mihai Butean pentru Ora de Sibiu. 

mihai butean pleacă din vară de la fc hermannstadt și merge în străinătate

Jucătorul de bandă a fost fericit timp de doi la Sibiu, dar acum a venit momentul să facă un pas înainte în carieră. ”Au fost 2 ani extraordinari, m-am simțit bine, ca și acasă, totul a fost extraordinar. Doar după ultimul meci acasă, cel cu Iași am plecat cu un gust amar după ce ne-au huiduit suporterii. Cred că eu și colegii mei am creat așteptări foarte mari și acela a fost răspunsul fanilor. Lăsând la o parte meciul cu Iași, au fost doi ani extraordinari. Sper să încheiem actualul sezon cu o victorie la Craiova, să terminăm cu bine acest campionat, ca să fim cu toții fericiți” a mai spus Butean.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU – Mihai Butean, fundașul dreapta de la FC Hermannstadt. Putea fi inginer, îi place tâmplăria și și-a setat obiective curajoase. ”Play-off și câștigarea cupei”

Mihai a jucat în toate cele 38 de partide în Superliga ale sibienilor în acest sezon, dar și în două meciuri de cupă. Fundașul dreapta este la Sibiu din vara anului 2022, fiind adus liber de contract de la CFR Cluj, iar în iarnă FC Hermannstadt a refuzat să îl vândă, deși a avut pe masă ofertă de transfer.

Mihai Butean este cel de-al treilea jucător important care va părăsi Sibiul din vară, după Mino Sota și Raul Opruț. Antrenorul Marius Măldărășanu a anunțat și el că va rămâne pe malul Cibinului doar dacă scheletul de bază al echipei va continua.

mihai butean pleacă din vară de la fc hermannstadt și merge în străinătate

Ultima oră