Șase năpârci ucise în Parcul Sub Arini. Au fost găsite de un biolog (foto)

Biologul muzeograf Silviu Ţicu a găsit în cursul zilei de joi, 2 mai, șase năpârci ucise și aruncate în Parcul Sub Arini.

Biologul Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu, Silviu Țicu, a descoperit din întâmplare șase năpârci ucise cu sânge rece și aruncate într-un pârâu din Parcul Sub Arini. Biologul a postat fotografia cu năpârcile ucise pe grupul „Helping Romania” care a stârnit numeroase reacții. „Din păcate extrem de mulți oameni nu fac diferența între o năpârcă și un șarpe, „Fără cuvinte”, sunt o parte dintre reacțiile internauților. Alții au venit cu o altă ipoteză cea prin care năpârcile ar fi fost vânate de vreun prădător, însă biologul exclude această variantă „fiind toate tăiate in două si descompuse iar lângă erau resturi și gunoaie”.

Șase năpârci ucise în Parcul Sub Arini. Au fost găsite de un biolog (foto)
Sursa foto: Facebook/ Silviu Țacu
Șase năpârci ucise în Parcul Sub Arini. Au fost găsite de un biolog (foto)
Sursa foto: Facebook/ Silviu Țacu

Uciderea unui șarpe se poate lăsa cu urmări grave pentru cel care face acest gest. Șerpii sunt animale protejate atât prin Legislația europeană (Directiva Habitate), cât și prin cea românească (OUG 57/2007 și Legea nr. 49/2011), iar prelevarea, capturarea sau uciderea speciilor prevăzute în anexele actului juridic se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 30 de mii lei la 60 de mii de lei.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Să le ducă acasă la el și să doarmă cu șerpii in pat. Biologul lu peste prăjit!!! Au ajuns animalele gen câini, pisici, mai nou șerpi să fie mai importante decât copiii.

    1. Toate vietățile au fost create de Dumnezeu și au rolul lor în natură. Trebuie să avem grijă de ele, sau, dacă nu le agreem, să le lăsăm în pace. Da, și reptilele sunt foarte importante. Mențin echilibrul în habitatele în care trăiesc.