Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cer acoperit cu nori în Vinerea Mare, iar în anumite zone sunt posibile ploi

Joi aduce o ușoară încălzire, dar și apariția înnorărilor și a averselor locale în Banat, Oltenia, precum și pe suprafețe mai restrânse în Muntenia și în Dobrogea. Temperaturile maxime vor varia între 16 grade pe litoral și 26 de grade în nord-vestul țării, transmite ȘtirileProTV.

În Dobrogea și Bărăgan vor fi înnorări, ploi slabe sporadice și intervale de soare pe parcursul zilei. Pe litoral, vântul va avea intensificări, iar temperaturile vor ajunge la 24 de grade, fiind mai ridicate decât miercuri.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se anunță o zi însorită și o amiază plăcută, cu șanse reduse de ploaie și temperaturi în jur de 25 de grade. În nordul Moldovei și în Bucovina, condițiile meteorologice vor fi foarte bune, cu soare, câțiva nori și temperaturi cu 2-3 grade peste cele înregistrate miercuri.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, vremea va fi plăcută, cu temperaturi în creștere și posibile averse doar în zona montană după-amiaza. În Crișana se vor atinge 26 de grade, însă vor fi și schimbări atmosferice, cu ploi în Banat și fenomene electrice, iar vântul va fi mai intens dimineața în sudul Banatului.

În Transilvania, înnorările vor fi ocazionale, iar ploile vor fi izolate, mai ales în zonele montane, cu temperaturi de până la 25 de grade în vestul provinciei. În sud-vestul țării, norii se vor aduna pe parcursul zilei, iar ploile vor apărea spre seară și noaptea, însă vor fi și perioade cu soare, iar temperaturile vor crește ușor.

Și în ținuturile sudice, vor fi câteva averse neînsemnate cantitativ, dar și intervale cu soare, iar la amiază vor fi 23 de grade la Ploiești.

În București, norii vor crește treptat, iar ploile slabe sunt posibile spre seară și noapte, iar după prânz se vor înregistra în jur de 20 de grade, cu o minimă de 12 grade.

La munte, vor apărea înnorări și posibile averse slabe, iar vântul va fi mai puternic în zonele de creastă din Munții Banatului.

La malul mării, se așteaptă o zi schimbătoare, cu câteva ploi slabe, mai ales în sudul litoralului, iar vântul va avea intensificări temporare, atingând viteze de 45 km/h. Pe plajă, temperatura maximă va ajunge la cel mult 19 grade, iar temperatura apei mării va fi în jur de 15 grade.

Ultima oră

Comentariul meu