primul kilometru de tunel forat pe autostrada sibiu-pitești: "alina" și "daniela" străpung munții carpați (video)
foto EuropaFM

La secțiunea 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești, a fost finalizat primul kilometru de tunel, situat între Tigveni și Curtea de Argeș. Acest tronson include două tuneluri denumite „Alina” și „Daniela”, în onoarea unor angajate implicate în proiect.

Lungimea totală săpată a fost de 1.010 metri, cuprinzând 580 de metri pentru tunelul „Daniela” pe sensul Sibiu-Pitești și 430 de metri pentru tunelul „Alina” pe sens invers. Imaginile de pe șantier au fost publicate de către secretarul de stat Irinel Ionel Scriosteanu, evidențiind progresul lucrărilor la primul tunel rutier de autostradă sub Dealul Momaia din județul Argeș, notează EuropaFM.

Se estimează că aproximativ 400 de muncitori lucrează simultan la construcția ambelor fire ale tunelului, fără întreruperi și în perioada sărbătorilor. Fiecare tunel va avea o lungime finală de 1,350 de metri, totalizând 2,7 kilometri pe ambele galerii, care sunt separate și paralele. Tehnologia utilizată implică injectarea cimentului în timpul excavării stâncii.

Autostrada Sibiu-Pitești, ce va trece prin Munții Carpați și va conecta rețeaua europeană de autostrăzi, va avea o lungime totală de 123 de kilometri.

Ultima oră

Comentariul meu