pericol la vopsirea ouălor de paște. anpc avertizează: ”nu folosiți vopsea tipografică sau pentru textile”

Paul Anghel, director în cadrul ANPC, atrage atenția în Joia Mare că folosirea vopselelor tipografice sau pentru textile la vopsirea ouălor poate reprezenta un real pericol pentru sănătate. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el recomandă achiziționarea vopselei pentru ouă doar din locuri autorizate, informează observatornews.

„Achiziționarea vopselei se va face numai din locuri autorizate, iar eticheta produsului trebuie citită cu atenție. Aceasta trebuie să conțină: numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, instrucțiuni de utilizare și data durabilității minime. Atunci când vopsiți ouăle, nu utilizați vopsea destinată altor scopuri, precum cea tipografică sau pentru textile, deoarece utilizarea altor tipuri de vopsele poate prezenta un real pericol pentru sănătate”, a declarat Paul Anghel.

De asemenea, el menționează că sfecla roșie este o opțiune potrivită pentru vopsirea ouălor. „Sfecla roșie este ideală pentru a vopsi ouăle. Această legumă este o sursă bună de pigmenți roșii și galbeni cunoscuți sub numele de betalaine. Cea mai importantă betacianină din sfeclă este betanina și reprezintă 75-95 % din pigmentul roșu. Datorită acestei substanțe, sfecla are o culoare roșie intensă și poate acoperi ușor coaja poroasă a unui ou. De asemenea, în cazul în care vopseaua atinge albușul de ou, acesta poate fi consumat fără probleme”, a mai afirmat directorul general ANPC.

Ultima oră

Comentariul meu