o autostradă din china s-a prăbușit. aproape 40 de persoane au murit (video)
foto Hotnews

Conform unui nou bilanț comunicat joi de presa de stat, numărul morților în urma surpării unei porțiuni de autostradă în sudul Chinei a ajuns la 36.

Agenția de presă Xinhua a raportat joi dimineață că „36 de persoane și-au pierdut viața, iar 30 au fost rănite”, menționând că viața celor răniți nu este în pericol. Douăzeci de vehicule au fost implicate în surparea porțiunii de autostradă între orașul Meizhou și comitatul Dabu din provincia Guangdong, incident care a avut loc miercuri în jurul orei 02.10, notează Digi24.

Xinhua a indicat că au fost implicate în total 54 de persoane. Televiziunea de stat CCTV a descris surparea drept un „dezastru geologic natural”, produs „sub impactul puternicelor ploi persistente”. În ultimele săptămâni, ploile torențiale au lovit provincia industrială Guangdong, cu capitala la Canton, cauzând inundații grave și alunecări de teren.

Aceste ploi abundente au fost mult mai intense decât de obicei pentru această perioadă a anului, chiar înainte de începerea sezonului musonic. Yin Zhijie, responsabil de prognozele hidrologice la ministerul chinez al resurselor de apă, a declarat că „intensificarea schimbărilor climatice” crește probabilitatea unor „ploi abundente care apar de obicei doar în lunile de vară”, într-un interviu acordat postului național de radio.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu