sibianul din anturajul fostului polițist răduinea, acuzat că a înșelat o benzinărie din sibiu, arestat preventiv

Bărbatul în vârstă de 27 de ani, cercetat într-un dosar de înșelăciune, despre care procurorii sibieni au transmis că este un om din anturajul fostului polițist Marian Răduinea, a fost arestat preventiv. 

Procurorii au descins luni la mai multe locații din Sibiu, dar și la sediul IPJ Sibiu, în două dosare care au legătură cu fostul polițist Marian Răduinea. Primul dosar vizează infracțiuni de divulgare a unor informații secrete de serviciu sau nepublice, pe care Răduinea le-ar fi obținut de la polițiști aflați în poziție de conducere și pe care, mai apoi, le-ar fi făcut publice pe rețelele de socializare. Răduinea a fost acuzat că a încercat să îl compromită pe actual șef al poliției sibiene, Tiberiu Ivancea, și că a denigrat sistemul judiciar. 

Citește și: Fost agent de poliție cercetat pentru tentativă de compromitere a chestorului Ivancea, complicitate la înșelăciune și discreditarea organelor de justiție

În cel de-al doilea dosar, vizat a fost un bărbat în vârstă de 27 de ani, un apropiat al fostului polițist, acuzat de înșelăciune. Omul ar fi înșelat o benzinărie.  

„În fapt s-a reținut că, în cursul verii anului 2023, o persoană de sex masculin, în vârstă de 27 de ani, (n.n. persoană din anturajul restrâns al unui fost agent de poliție rutieră) prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase, respectiv că societatea sa este un partener serios de afaceri și ca atare poate beneficia de încredere pentru încheierea unui contract de furnizări de produse petroliere, deși, în realitate, această societate nu desfășura nicio activitate comercială, cu atât mai puțin una care să implice consum de carburanți fosili, a determinat un director al unei societății de furnizare de produse petroliere din Sibiu să încheie un contract de furnizare de produse petroliere. În baza acestui contract au fost livrate apoi cantități apreciabile de produse petroliere, în valoare totală de peste 52.000 lei, produse care, beneficiind de aportul celorlalți doi complici, au fost apoi valorificate de făptuitor mai multor persoane, iar, în final, aceste produse nu au fost plătite furnizorului indus în eroare”, au transmis procurorii într-un comunicat de presă. 

sibianul din anturajul fostului polițist răduinea, acuzat că a înșelat o benzinărie din sibiu, arestat preventiv

În urma perchezițiilor, bărbatul, pe nume Onac Alecsandru Adrian, a fost reținut. În cursul zilei de 30 aprilie, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Citește și: Fostul polițist Marian Răduinea respinge acuzațiile aduse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. „O denigrare mai mare nu am văzut în viața mea” (video)

Ultima oră

Comentariul meu