s-a înființat cs șelimbăr sa, club care va prelua din vară echipa de fotbal. primarul marius grecu: ”vom atrage și parteneri privați”

Consiliul Local Șelimbăr a aprobat înființarea unui S.A. , care va purta denumirea de Clubul Sportiv Șelimbăr și care va prelua din vară echipa de fotbal care activează în Liga 2. 

Organizat ca un club de drept public, echipa de eșalon secund CSC 1599 Șelimbăr nu are drept de promovare în primul eșalon, conform normelor Federației de Fotbal.

Pentru a avea drept de promovare în Superliga începând cu sezonul viitor, CSC 1599 Șelimbăr va trece sub tutela noului club înființat, CS Șelimbăr, care urmează să fie organizat sub forma unui SA, cu 99% din acțiuni deținute de către Consiliul Local și 1% de un ONG. Conform Proiectului de Hotărâre privind înființarea Clubului Sportiv Șelimbăr SA, asocierea se va face cu Asociația Sportivă ”Călăreții roșii” ONG si parteneri privați. Administratorul unic al noii societăți CS Șelimbăr SA este Denisa Dogaru.

”Am început demersurile pentru ca echipa de fotbal să aibă drept de promovare și să atragem privații într-un S.A. Acum am înființat societatea, are denumire, trebuie să mergem în asociere cu un ONG, conform normelor Federației. Urmează să obținem CIS-ul, iar trecerea echipei de fotbal pe noul club se poate face în perioada 1-30 iunie” a anunțat edilul din Șelimbăr, Marius Grecu.

Primarul Marius Grecu își dorește ca societatea pe acțiuni care va tutela echipa de fotbal să atragă cât mai mulți privați, pentru a avea un buget mai consistent. ”E un pas înainte pentru echipa de fotbal, ideea este de a trage finanțare și din afara bugetului local, iar pentru a reuși acest lucru a fost nevoie să schimbăm forma juridică.  Vor veni și privați alături de echipă, nu toate costurile vor fi suportate doar de Consiliul Local, o să fie alături de acest S.A. și sponsori de pe raza comunei, dar nu numai. După ce echipa de fotbal va fi un S.A, putem începe discuții pentru parteneriate de asociere” a mai declarat Marius Grecu pentru Ora de Sibiu.

CITEȘTE ȘI: CSC 1599 Șelimbăr va deveni din vară club privat. Primarul Marius Grecu: ”Din sezonul viitor, echipa va putea promova”

Echipa pregătită de Claudiu Niculescu a fost mult timp din sezonul regular lider în Liga 2. Acum, fără nicio victorie în play-off, ”călăreții roșii” au coborât pe locul 3 în clasamentul eșalonului secund.

s-a înființat cs șelimbăr sa, club care va prelua din vară echipa de fotbal. primarul marius grecu: ”vom atrage și parteneri privați”

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu