finanțarea noului spital județean al sibiului este posibilă. a fost gândit un acord cu banca europeană de investiții. raluca turcan: „va pleca cu prima șansă” (video)

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a vorbit în cadrul interviului de la „Ora de Politică” despre stadiul în care se află Noul Spital Județean al Sibiului și despre șansele pe care acest proiect le are pentru a deveni realizabil.

YouTube video

Lucrările la Noul Spital Județean al Sibiului nu pot începe fiindcă nu există finanțare. Proiectul, pentru care este nevoie de o investiție de 600.000 milioane de euro, se află încă într-o fază incipientă. Președinta organizației județene PNL Sibiu susține că Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu, a făcut tot ce a putut pentru pregătirea acestui proiect.

„Ca președinte de Consiliu Județean, cred a obținut tot ceea ce se putea obține pentru pregătirea acestui proiect, inclusiv a fost lansată licitația cu clauză suspensivă, astfel încât în momentul în care se semnează contractul poată înceapă lucrările, nu mai treacă timpul. Când eram vicepremier, am reușit semnăm un acord la nivelul Guvernului de sprijin și de finanțare pentru Spitalul Județean din Sibiu. După aceea s-a schimbat Guvernul, s-au schimbat regulile jocului, însă constant am funcționat într-o echipă care nu a avut alt obiectiv decât ca o investiție vitală pentru comunitatea sibiană, plasată pe primul loc ca așteptare de la nivelul comunității se realizeze aici nu e vorba de „o hachiță” a unui om care vrea prezinte un proiect, poate cu capital electoral”, a declarat Președinta organizației județene PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Totodată, Raluca Turcan susține că proiectul Noului Spital Județean al Sibiului mai are șanse de reușită. Mai exact, a fost gândit un acord cu Banca Europeană de Investiții pentru a obține banii necesari pentru construirea Noului Spital Județean.

„Este vorba de o necesitate, de un proiect bine făcut. Există pentru am luptat pentru lucrul acesta și în PNRR sau pe acord cu Banca Europeană de Investiții posibilități de finanțare. Trebuie doar ca cei care gestionează domeniul sănătății închidă odată această discuție, pentru inițial, când eram vicepremier, am găsit pe PNRR finanțare pentru spital. A fost scos de acolo au intrat alte investiții, mai mici. După aceea, când era Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, am gândit un acord cu Banca Europeană de Investiții, astfel încât să putem obține banii necesari pentru acest spital. Acum a trecut în Guvern ordonanța care încadrează investițiile în infrastructura spitalicească ca fiind eligibile pentru finanțare și Spitalul Județean Sibiu pleacă cu prima șansă”, a declarat Raluca Turcan.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu