totul despre aparate de epilat

Aparatele de epilat sunt utilizate pentru îndepărtarea părului nedorit. Există aparate de epilat care îndepărtează doar o parte a părului și epilatoare care îndepărtează firele de păr de la rădăcini și foliculi.

Unul dintre cele mai frecvent utilizate aparate de epilat este aparatul de ras obișnuit. Acesta îndepărtează doar partea superioară a părului. Aparatele de epilat electrice cu pensete îndepărtează părul de la rădăcină. În același mod funcționează și diversele creme de epilat.

Aparate de epilat – Tipuri și mod de acțiune

Există două tipuri de epilare – nechimică și chimică. Epilatoarele chimice vin de obicei sub formă de cremă sau loțiune. Aceste creme conțin diverse substanțe chimice care descompun proteinele din păr și îl fac mai ușor de îndepărtat. Cremele depilatoare chimice au fost de multă vreme subiect de controverse. Unii experți susțin că substanțele chimice pot provoca iritații severe ale pielii (sau chiar arsuri dacă pielea este mai sensibilă sau predispusă la alergii). Epilatoarele nechimice sunt aparatele de ras, aparatele cu pensete si alte dispozitive care nu conţin substanţe chimice nocive.

Spre deosebire de epilarea cu cremă, toate epilatoarele sunt aparate care nu conțin substanțe nocive pentru sănătate. Acestea sunt foarte diverse pe piață și diferă în ceea ce privește funcționarea și accesoriile, și care facilitează foarte mult îndepărtarea părului nedorit. Unele aparate de epilat pot fi folosite chiar și sub apă. Diverse teste au arătat că epilarea sub duș reduce semnificativ durerea, iar pielea este mult mai puțin iritată. Marii producători de aparate de epilat au lansat deja modele pentru uz terestre și subacvatice, dar aceste modele sunt ceva mai scumpe decât cele obișnuite.

Aparate de epilat de nouă generație

În ultimii ani, au câștigat popularitate aparatele de epilat de nouă generație, care îndepărtează părul pentru o perioadă mai mare de timp. Și deși este o investiție mai mare, merită luată în considerare. De asemenea, trebuie luate în considerare beneficiile unui aparat de epilat cu laser. Fotoepilatoarele sunt epilatoare care funcționează pe principiul luminii intense pulsate (IPL). Aceste dispozitive generează străluciri puternice de lumină care în cele din urmă distrug foliculul de păr și îl împiedică să mai crească. Principiul de funcționare exclusiv nu este potrivit pentru toată lumea. Metoda de îndepărtare intensivă cu lumină pulsată pentru îndepărtarea părului nu va fi eficientă pentru pielea foarte închisă la culoare și părul extrem de deschis. Deși procedurile de fotoepilare au fost efectuate în saloanele de înfrumusețare în trecut, aparatele de epilat cu laser de uz casnic se găsesc în multe magazine online, spre exemplu in nailsup.

Unul dintre cele mai importante aspecte este utilizarea. Aparatele de epilat electrice convenționale îndepărtează părul care a crescut în acel moment. Aparatele de epilat cu laser elimină părul foarte scurt sau aflat în stadiile incipiente de creștere. Folosirea unui aparat de epilat electric obișnuit nu are absolut nicio legătură cu pielea sau culoarea părului, în timp ce un aparat cu laser nu este potrivit pentru pielea foarte închisă la culoare sau părul foarte deschis. În plus, un aparat de epilat cu laser, deși este mai scump, are un efect mult mai bun. Prin urmare, este important să-ți evaluezi capacitățile financiare.

Ultima oră

Comentariul meu