școală din tălmaciu, transformată în centru de zi pentru copii. clădirea, reabilitată cu 1,8 milioane lei

Primăria din Tălmaciu va reabilita unul dintre corpurile de clădire ale școlii și îl va transforma într-un centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți. Investiția se ridică la 1,8 milioane de lei. 

Corpul C3 al Școlii cu clasele I-VIII de pe strada Nicolae Bălcescu din Tălmaciu va fi transformat în centru de zi pentru copiii din zonă, care se află într-o situație de risc de separare de părinți. Sursa de finanțare pentru această investiție va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare a clădirii se ridică la 1.824.046,90 lei fără TVA, termenul de execuție fiind de maxim 5 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

Centrul de zi pentru copii va fi amenajat într-o clădire cu un regim de înălțime P+E. Printre lucrările de renovare se numără înlocuirea polistirenului de pe pereții exteriori cu un termosistem din vată minerală bazaltică, înlocuirea suprafețelor vitrate cu unele din sticlă termoizolatoare, care să respecte indicatorii de performanță energetică ceruți în normative. „Prin proiect vor fi prevăzute finisaje de calitate pentru asigurarea durabilității în timp. Culorile folosite pentru suprafețele verticale interioare vor fi în culori desaturate. Pentru suprafețele orizontale din materiale organice se preferă culoarea naturală a acestora, iar pentru cele minerale culoarea naturală sau una neutră. Pardoselile existente sunt din ciment și dușumea. Cele propuse vor fi gresie sau gresa-granit antiderapante în oficiu, camerele de depozitare, grupurile sanitare, coridoare și holuri și parchet pentru trafic greu în restul încăperilor”, se arată în caietul de sarcini. Acoperișul, care este realizat în patru ape, va fi refăcut fără schimbarea formei, distanțelor și cotelor inițiale. Elementele structurale ale șarpantei existente vor fi curățate și reutilizate acolo unde este nevoie. Toate elementele de lemn vor fi tratate ignifug. Clădirea va fi racordată ulterior și la toate utilitățile urbane. 

Caietul de sarcini pentru reabilitarea construcției și transformarea ei într-un centru de zi pentru copii a fost scos la licitație iar primăria orașului Tălmaciu așteaptă ofertele.  

Ultima oră

Comentariul meu