primăria caută o firmă care să întrețină și să repare mobilierul urban. băncile din centrul sibiului, spălate de două ori pe săptămână

Primăria Sibiu a scos la licitație caietul de sarcini privind prestarea de servicii de întreținere, igienizare și reparații mobilier urban de pe raza municipiului și din stațiunea Păltiniș. Firma care va prelua contractul va trebui să spele băncile, rastelurile de biciclete, jardinierele, coșurile de gunoi și echipamentele de iluminat stradal, dar și să intervină pentru repararea acestora în cazul în care se vor deteriora. 

Municipalitatea caută o firmă care să se ocupe de întreținerea și repararea mobilierului urban din Sibiu și Păltiniș. „Pe lângă rolul de a crea locuitorilor spații de relaxare și relaționare, elementele de mobiler stradal contribuie la punerea în valoare și înfrumusețare a orașului. Uzura, condițiile climatice, acțiunile climatice și vandalismul afectează funcționalitatea acestor dotări, motiv pentru care sunt necesare măsuri constante de reparație, întreținere și igienizare. Piesele de mobilier urban cel mai frecvent întâlnite pe raza municipiului Sibiu sunt băncile, coșurile de gunoi, stâlpii de iluminat, balustrade, podețe și filigorii”, se arată în caietul de sarcini. 

Firma contractată va trebui să întrețină băncile (cu excepția celor din locurile de joacă și celor administrate de Serviciul Public Administrare Parcuri și Zone Verzi), coșurile de gunoi, filigoriile din Parcul Astra și din Zona Dioda, podețele din parcul Bulevard și de pe Calea Dumbrăvii spre Grădina Zoologică, cât și alte tipuri de mobilier, în funcție de necesități. 

Băncile din centru, spălate de două ori pe săptămână 

Cele 198 de bănci și mese din Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, de pe strada Nicolae Bălcescu și de pe Bulevardul Victoriei – Cercul Militar vor fi spălate de două ori pe săptămână. Cele 135 de bănci de pe strada Cetății, Calea Dumbrăvii, din Piața Schiller, Piața Aurarilor, Pasajul Scărilor-Butoriul de Aur și din zonele verzi Bulevard, Casa de Cultură și Piața 1 Decembrie 1918 vor fi spălate o dată pe săptămână. Băncile de pe străzile Rennes, Rahova, Nicolae Iorga, Th. Aman, de pe Aleea Iasomiei, din Hipodrom, de pe Bulevardul Coposu-amfiteatru, din Parcul Lira și Parcul C. Negruzzi vor fi spălate o dată pe lună. Tot o dată pe lună vor fi igienizate și băncile din Păltiniș. 

Stâlpii de iluminat vor fi curățați de afișe și vor fi spălați cu apă după ce au fost luate măsurile de protecția muncii. 

Durata contractului va fi de 12 luni de la data semnării și va putea fi prelungit cu acordul părților. Valoarea totală estimată a contractului este de 449.578,5 lei. 

Ultima oră

Comentariul meu