fostul polițist marian răduinea respinge acuzațiile aduse de parchetul de pe lângă tribunalul sibiu. „o denigrare mai mare nu am văzut în viața mea” (video)

Fostul polițist, Marian Răduinea, respinge acuzațiile în urma cărora a fost ridicat și dus la audieri, în cadrul unei conferințe de presă organizată luni seara. Răduinea a anunțat că va da în judecată Parchetul în urma comunicatului de presă transmis luni.

În comunicatul de presă fostul polițist a fost acuzat de încercarea de a compromite actualul șef al IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea, și totodată a denigrat sistemul judiciar, cu ajutorul a trei ofițeri de poliție. Răduinea mai este acuzat și de înșelăciune cu produse petroliere, el fiind audiat și pentru acest lucru. (DETALII AICI)

Marian Răduinea susține că măsurile dispuse de Parchet au apărut o dată cu sesizările pe care acesta le-a făcut de-a lungul timpului. „Toate sesizările și tot ce am prezentat public până acum nu a avut nici un rezultat și asta pentru ce e mai mărunt și pentru fapte care nu prezintă un așa mare pericol public. Acum două săptămâni am arătat despre niște tamponări fictive. Unul dintre polițiștii implicați este pus sub acuzare și i s-a dat calitatea de inculpat, spune Răduinea în cadrul conferinței de presă.

„Tragi de mine, mă trântești pe jos, îmi rupi ușa…”

Fostul polițist povestește cum „a fost trântit” și încătușat de polițiști la ora șase dimineața. Marian Răduinea declară că polițiștii i-au rupt inclusiv ușa. „La ora 6 dimineața vii peste mine în casă și începi să mă trântești pe jos, să îmi pui cătușe, după care, după 30 de secunde îmi spun că nu mai au nevoie de cătușe. Discutăm cu interlopi sau am încercat eu să lovesc pe cineva sau am ripostat? Intri la 6 dimineața și începi să tragi de mine, mă trântești pe jos, îmi rupi ușa. Mi-au rupt și ușa, culmea. Îmi trimit vecinii mesaj, mă sună să mă întrebe ce am făcut, dacă m-am pus rău cu primărița din Sibiu. Te-ai dus și ai arătat public că primarul Astrid Fodor nu mai poate candida. A fost declarată incompatibilă. Există acolo o faptă penală de uzurpare de calități oficiale”, spune Răduinea.

Cât despre informațiile emise în comunicat referitoare la divulgarea unor informații private și a explicat faptul că informațiile ar fi fost publice. „La ora 6 dimineața m-am trezit la ușă cu ofițeri, șeful Poliției Municipiului Sibiu și încă doi ofițeri pe care eu i-am expus public când am sesizat Poliția Locală și a fost ridicată o mașină de Poliție pentru că era oprită neregulamentar, avea aplicate folii pe geamurile din față care restrâng vizibilitatea. Am fost acuzat că am prezentat public date și informații nepublice de serviciu. Concret, mi s-au prezentat cinci situații de informații publice, nu nepublice cum spune Parchetul, pe care le-aș fi postat pe facebook în cursul anului 2023 și 2024. Respectiv faptul că un concurs organizat la Serviciul Economic al IPJ Sibiu ar fi putut fi fraudat. A treia că aș fi postat solictarea șefului IPJ de a i se verifica biroul dacă există sisteme de înregisrare. Este vorba de o parte a unui dosar care se află în lucru la DNA București, dosar care stagnează. Am fost de trei ori în audiență, ultima dată doamna procuror mi-a spus să mai am puțină răbdare”, spune Răduinea.

fostul polițist marian răduinea respinge acuzațiile aduse de parchetul de pe lângă tribunalul sibiu. „o denigrare mai mare nu am văzut în viața mea” (video)

Răduinea a declarat că urmează să se adreseze Consiliului Superior al Magistraturii și Inspecției Judiciare. De asemenea neagă planul pe care l-ar fi pus la cale pentru denigrarea actualului șef al IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea.

„Scrie că aș fi contactat o persoană de sex feminin și aș fi încercat să îl determin pe fiul șefului IPJ să consume droguri. Ce legătură are asemenea comunicat. mie nu mi s-a adus la cunoștință așa ceva. Nici nu știu despre ce ar putea fi vorba. Mi se pare o faptă extrem de gravă să faci așa ceva. În schimb, mi se pare la fel de grav ca șef la IPJ să te victimizezi și să fii de acord cu un asemenea comunicat al Parchetului pentru că aici îți expui public copilul minor. Mi se pare normal ca șeful IPJ să ia atitudine în acest caz și să pună chiar el întrebări Parchetului să spună cine este persona care a contactat minorul și care este motivul. Mai menționează aici de un autovehicul Minicooper, dar din câte știu omul nici nu mai deține un asemenea autovehicul. Eu am prezentat public niște încălcări ale Codului Rutier ale domnului Ivancea cu un autovehicul BMW”, a spus Răduinea.

Privind acuzația de denigrarea a instituțiilor statului, Răduinea a spus c ă nu a fost niciodată vorba despre acest lucru, ci că a arătat punctual spre șefii instituților unde a observat probleme. „Am mai văzut că în acest comunicat, Parchetul încearcă să facă o poveste astfel încât să prezinte publicului o încercare de denigrare a instituților statului făcută de mine. Eu nu am spus niciodată că o instituție a statului este vinovată de ceva. Am arătat punctual șefii acestor instituții. Am arătat problemele de la IPJ Sibiu, am arătat problemele de la Primărie, de la DGASPC, problemele cu permisele de parcare emise ilegal și unde primăria ar fi trebuit să se constituie parte civilă”, a spus Răduinea.

fostul polițist marian răduinea respinge acuzațiile aduse de parchetul de pe lângă tribunalul sibiu. „o denigrare mai mare nu am văzut în viața mea” (video)

„O denigrare mai mare eu nu am văzut în viața mea”

Totodată, acesta spune că adevăratul scop al acestei anchete este de a fi denigrat, acum, odată cu intrarea acestuia în politică. „Scopul principal din punctul meu de vedere este faptul că m-am hotărât să fac primul pas în politică, nu pentru că aș fi eu politician sau că știu eu cu ce se mănâncă, ci pentru faptul că m-am adresat tuturor instituțiilor statului. Nu mai am unde să mă adresez. Cred că mai rămâne la Dumnezeu și publicului, pentru că altfel nu se întâmplă nimic. Consider că faptul că am hotărât să susțin partidul AUR și implicit pe domnul doctor Sebastian Suciu pentru funcția de primar și pentru că doamna Fodor poate a luat în calcul și ce am spus eu în acea ședință, că s-ar putea să nu mai poată candida. Au văzut în asta un pericol și s-au gândit cum să îl facă pe omul ăsta să tacă. Cum? Hai să mergem să îl intimidăm. mergem îi rupem ușa, îi spunem că am primit niște informații. Noi trebuie să analizăm în primul rând conținutul informației. Astăzi s-a validat și mandatul domnului Suciu și al celorlalți candidați ai AUR și probabil doamna procuror a considerat că este momentul să facă o legătură între partid și persoana mea, ceea ce nu mi se are în regulă. În cazul în care ceva din acest comunicat se va arăta că a fost real. atunci îmi voi prezenta public demisia și îmi voi cere scuze public. O denigrare mai mare eu nu am văzut în viața mea. Până atunci, vreau să vă aduc la cunoștință că am luat legătură cu avocata mea și că voi acționa în judecată inclusiv Parchetul. Voi face plângere pentru acest comunicat la Inspecția Judiciară. Mă voi adresa și Instanței pe cale civilă”, a declarat Răduinea.

Citește și: Stupefacție în IPJ Sibiu: Fost agent de poliție cercetat pentru tentativă de compromitere a chestorului Ivancea, complicitate la înșelăciune și discreditarea organelor de justiție (UPDATE)

fostul polițist marian răduinea respinge acuzațiile aduse de parchetul de pe lângă tribunalul sibiu. „o denigrare mai mare nu am văzut în viața mea” (video)

Sebastian Suciu, candidatul la Primăria Sibiu și-a exprimat opinia referitoare la acuzațiile față Marian Răduinea. „Părerea mea proprie este că vor să intimideze o campanie electorală pe care eu unul mi-o doresc să fie onestă, în care instituțiile statului să se ocupe de adevăratele probleme care periclitează siguranța națională și siguranța cetățeanului, ci nu un posibil câștig a unui partid politic în acest compus electoral”, a declarat Sebastian Suciu, candidat la Primăria Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu