atac armat în sua. mai mulți polițiști au fost uciși într-un schimb de focuri
foto Profimedia

Luni, patru polițiști au fost tragic uciși într-un schimb de focuri petrecut în timpul unei operațiuni de arestare a unui suspect, care, la rândul său, a fost ucis, în Charlotte, statul Carolina de Nord, SUA. Pe lângă cei patru ofițeri decedați, alți patru polițiști au fost răniți în acest incident, au anunțat autoritățile, conform EFE, citat de Agerpres. Doi suspecți au fost arestați în urma acestui incident tragic, informează Digi24.

Evenimentul a avut loc în jurul orei locale 13:30 (17:30 GMT), când un grup de agenți ai Serviciului de Șerifi al Statelor Unite au intervenit pentru a pune în aplicare un mandat de arestare pe numele unui individ pentru deținere ilegală de arme de foc. Individul avea antecedente penale. „Când au apropiat-se de acest individ, au fost întâmpinați cu focuri de armă”, a explicat Johnny Jennnings, șeful departamentului de poliție din Charlotte-Mecklenburg, într-o conferință de presă.

Polițiștii l-au împușcat mortal pe bărbat în curtea din fața casei, dar au fost atacați cu focuri de armă din interiorul locuinței. În timpul schimbului de focuri, trei adjuncți ai șerifului au pierit și alți patru ofițeri au fost răniți (un alt adjunct al șerifului și trei ofițeri de poliție locală din Charlotte). Un al patrulea ofițer, un polițist local grav rănit, a decedat câteva ore mai târziu la spital.

După o confruntare îndelungată, forțele de ordine au reținut două persoane în interiorul casei. „Acum încercăm să stabilim exact ce s-a întâmplat în interiorul reședinței”, a declarat Jennings. Președintele american Joe Biden a discutat cu primarul Charlotte-ului, Vi Lyles, și cu guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, transmițându-le condoleanțe.

Ultima oră

Comentariul meu