4 mituri demontate despre cafea

Fie că ești sau nu pasionat de cafea, fie că alegi să îți savurezi ceașca de cafea preparată clasic, la ibric, sau folosind un Philips espressor sau orice alt tip de aparat de cafea, cu siguranță ești curios să descoperi cele mai importante patru mituri care circulă în jurul cafelei.

Cafeaua este o băutură extrem de populară în toată lumea, fiind consumată în cantități uriașe și reprezentând obiectul pasiunii multor oameni. Și ca orice alt aliment extrem de popular, nu este greu de înțeles de ce în jurul acesteia s-au conturat o serie de mituri.

Demontăm imediat cele mai cunoscute patru mituri despre cafea, în rândurile care urmează.

  1. Cafeaua reduce efectele alcoolului

Cu siguranță ai auzit de faptul că dacă bei o cafea, te vei trezi din beție sau din mahmureală. Acest lucru nu este însă deloc adevărat și este doar un mit. Este adevărat că dacă vei consuma cafea, vei fi puțin mai energic și poate puțin mai stăpân pe simțurile tale, însă cafeaua nu va reduce sub nicio formă efectele consumului de alcool. Prin urmare, în cazul în care ai consumat cafea, după ce ai consumat alcool, fie ea preparată la ibric sau preparată într-un Philips espressor, noi te sfătuim să nu conduci sub nicio formă și să nu faci niciun fel de activitate care îți solicită simțurile treze deoarece te poți expune unui mare risc, atât pe tine, cât și pe cei din jurul tău. De asemenea, în ceea ce privește mahmureala, și acesta este un mit. Consumul cafelei nu te va ajuta să te simți mai bine, ci va accelera deshidratarea pe care oricum o experimentezi din cauza consumului exagerat de alcool.

  • Nu se consumă cafea în timpul sarcinii

Și acesta este un mit popular, pe care poate că l-ai auzit vehiculat în jurul tău. Se spune că femeile însărcinate nu au voie să consume cafea, însă această afirmație nu are la bază niciun fel de evidență științifică, așa că nu putem decât să îl considerăm ca fiind un mit. Bineînțeles că nu se recomandă nimănui un consum exagerat de cafea, fie că ești însărcinată, fie că nu ești însărcinată, așa că noi te sfătuim să păstrezi moderația în ceea ce privește consumul de cafea, mai ales atunci când ești însărcinată.

  • Cafeaua preparată la espressor este mai tare decât cea la ibric

Și acesta este un mit deoarece procesul de preparare a cafelei nu influențează tăria acesteia. Fie ca alegi să îți prepari cafeaua cu ajutorul unui Philips espressor, fie că vrei să o prepari în mod clasic și tradițional, la ibric sau intr-un aparat de cafea, tăria nu are de a face cu modalitatea în care tu o prepari. Ea va avea aceeași tărie, în funcție de sortimentul pe care tu l-ai ales și care îți place cel mai mult.

  • Pentru prospețime, păstrează cafeaua la frigider

Poate că ai și văzut o pungă de cafea păstrată în frigiderul mamei sau al bunicii tale și în momentul în care ai întrebat-o ce caută cafeaua în frigider, ea ți-a răspuns că astfel cafeaua se va păstra mai proaspătă pentru un timp cât mai îndelungat. Ne pare rău să te dezamăgim, însă și acesta este doar un mit. Cafeaua nu va fi mai proaspătă dacă o păstrezi la frigider, ci dimpotrivă se va deteriora, deoarece consistența acesteia este poroasă, ceea ce înseamnă că va acumula toate mirosurile aflate în frigider. Mai mult, umezeala din frigider nu face bine calității cafelei, așa că dacă știi pe cineva care face acest lucru sau în cazul în care chiar tu ești adeptul acestui proces, te sfătuim să nu o mai faci și să le recomanzi și celorlați să nu mai continue cu această activitate.

Sperăm că te-am ajutat să înțelegi mai bine aceste practici și că ai aflat ceva nou din materialul de față. Oricum ai alege să-ți savurezi cafeaua, fie că o prepari cu ajutorul unui Philips espressor, fie că o prepari la ibric, acum știi ce mituri nu trebuie să iei în considerare.

Ultima oră

Comentariul meu