și-au donat averile celor săraci, ca să se poată călugări liniștiți. povestea cuplului de milionari a făcut înconjurul lumii

Încă un cuplu bogat din India a renuțat la bunăstarea lumească, în schimbul împlinirii spirituale. Cei doi soți au renunțat la 24 de milioane de dolari, ca să se poată călugări. În ultimii ani, această tendință a căpătat amploare în rândul milionarilor. Din ce în ce mai mulți oameni de afaceri cu notorietate își schimbă viața radical, renunțând la averile lor pentru un trai smerit.

Bhavesh Bhandari și soția lui au muncit toată viața și au avut afaceri în domeniul construcțiilor adunând. astfel, o vedere de invidiat în India. La fel ca alți milionari, ei s-au bucurat de o viață de lux, deținând case opulente, mașini scumpe și orice altceva și-au dorit. Această viață împărătească avea să se încheie într-o zi, din dorința lor de a căuta o semnificație mai profundă a menirii omului pe lume. Cuplul și-a donat averile, alegând calea monahală.

Potrivit Elmundo.es, o asemenea transformare radicală nu mai este deloc suprinzătoare în India. Din ce în ce mai mulți magnați aleg să se convertească la o viață nouă, lepădându-se de traiul lor îndestulat. Cunoscuți sub numele de sadhus, acești călugări foști milionari pornesc prin țară într-un misionariat numit Cavalcada Sfinților Săraci.

Cândva cunoscuți pentru succesul lor în afaceri, ei decid să lase totul în urmă pentru a porni în căutarea iluminării spirituale. Motivele din spatele acestor alegeri variază de la căutarea unui sens cu adevărat profund,în existențele lor, până la dorința de a-și spăla păcatele săvârșite în trecut.

Foștii milionari umblă în zdrențe și se hrănesc din ceea ce primesc de pomană

În Cavalcada Sfinților Săraci, foștii milionari străbat la pas, ca-ntr-un marș al smereniei, orașe și sate, atrăgând atâta atenția localnicilor, cât și pe cea a turiștilor. Ei pot fi văzuți umblând îmbrăcați în zdrențe și purtând în mâini castroane în care să primească ceva de pomană. În această nouă formulă, ei caută fără încetare adevărul spiritual.

După ce această tendință s-a conturat treptat în India, țara s-a împărțit în două tabere. Unii sunt de părere că renunțarea la bogății este admirabilă, apreciind dorința foștilor milionari de a evolua spiritual. Ceilalți, în schimb, se întreabă dacă această formă de renunțare la business-uri care generau locuri de muncă rezolvă, cu adevărat, problemele de ordin social din țara lor.

Dincolo de opiniile împărțite ale indienilor, pentru mulți milionari această decizie ia naștere din căutările personale de sine și sens. Ei ajung, la un moment dat, să se convingă de faptul că numai prin renunțarea la bunuri și posesiuni de ordin material, vor putea să atingă bogăția spirituală la care râvnesc.

Ultima oră

Comentariul meu