a fost inaugurat primul tronson din transapuseana. câți bani au fost investiți în cei 43 de kilometri spectaculoși

A fost inaugurat primul lot din cel mai scump drum al țării noastre. Lucrările de reabilitare a drumului județean care traversează Munții Apuseni au fost finalizate cu nota zece, după cum a anunțat pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

„Transapuseana, un drum de poveste, emblematic pentru judeţul Alba şi pentru România”, după cum îl descrie însuși vicepreședintele de Alba, Marius Hațegan, este pregătit parțial să ofere turiștilor experiența unei călătorii de basm. Drumul numără 78 de kilometri și face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) şi zona Bucium – Abrud (DN 74). La acest moment, lucrările au fost încheiate pe o porțiune de 43 de kilometri.

Edilul de Alba a mai făcut referire, în anunțul său, și la necesarul de materiale. Potrivit precizărilor vicepreședintelui, Transapuseana „a înghițit”, până acum, peste 20 de mii de tone de beton asfaltic, în jur de 40 de mii de tone de strat de legătură între fundația drumului și stratul de uzură al acestuia și încă peste 40 de mii de metri cubi de piatră spartă pentru fundație. Consolidarea a necesitat și ea, aproximativ, 20 de mii de metri cubi de beton. Pentru refacerea drumului, pe lista de achiziții au mai intrat și în jur de 20 de mii de metri liniari de parapet metalic.

În total, pentru Transapuseana au fost alocați peste 70 de milioane de euro. Finanțările au venit, în mare parte, din partea Uniunii Europene.




Ultima oră

Comentariul meu

Publică