consilierii usr sibiu, nemulțumiți de repartizarea banilor pe agenda sportivă. „nu se atinge minimul de 30 la sută din buget pentru copii” (video)

Grupul consilierilor locali s-au abținut la votul proiectului de hotărâre privind aprobarea finanţărilor nerambursabile pe Agenda Sportivă, deoarece nu ar fi alocat 30 la sută din buget pentru activități sportive pentru copii și juniori.

Primăria municipiului Sibiu va finanța, anul acesta, prin Agenda Sportivă, 48 de proiecte. Cuantumul finanțării nerambursabile este de 12.399.000 de lei, iar cei mai mulți bani merg către proiectele depuse de FC Hermannstadt și CSU Sibiu. Consilierii locali USR s-au abținut la votul acestui proiect considerând că banii care ajung pentru activitățile sportive pentru copii și juniori sunt prea puțini, neatingând cei 30 la sută din buget.

„Aș fi vrut să nu fiu nevoită șă iau cuvântul și să se fi rezolvat neajunsul indicat de noi, de USR, acum un an când am votat sumele alocate pentru cele două agende sportive din 2023, când la fel ca acum, nu se alocau 30 la sută din sume pentru copii și juniori. Vă amintesc tuturor că din anul 2022, printr-o lege propusă de USR, care este în vigoare și în momentul de față, primăriile care decid să aloce bani pentru sport sunt obligate să dirijeze 30 la sută din sume către copii și juniori. Oricine se va uita pe lista proiectelor finanțate își va da seama de realitate, nu se ating cei 30 la sută. Până nu vom investi în copii și în juniori, concret minim 30 la sută fondurile bugetate, nu vom putea spune că asigurăm viitorul sportului local și că într-adevăr contribuim la dezvoltarea unor viitoare generații sănătoase. Grupul consilierilor USR se va abține la votul acestui proiect”, spus Diana Mureșan, consilier local din partea USR.

AFC Hermannstadt s-a înscris pe listă cu două proiecte și va primi, în total, o finanțare de 6,7 milioane de lei. Proiectul „Maratonul Internațional Sibiu” a obținut 84,40 de puncte și va primi o finanțare de 105.000 de lei. Asociația Club Sportiv LSS Voința Sibiu va primi o finanțare de 450.000 de lei.

Citește și: Cum s-au împărțit banii pe Agenda Sportivă a municipiului Sibiu. FC Hermannstadt primește 6,7 milioane lei, iar CSU a luat 2 milioane lei

 

Ultima oră

Comentariul meu