Cîmpean, despre nereguli privind scannerele pentru detectarea explozibilului de la Aeroport. „Nu există riscul să se întâmple vreo restituire”

În cadrul ședinței ordinare de la Consiliul Județean, de joi, 25 aprilie, Adrian Echert a intervenit cu mai multe întrebări referitoare la Aeroportul Internațional Sibiu, printre care și cea privind nereguli ale scannerelor pentru detectarea explozibilului. Președinta Consiliului Județean Sibiu a adus mai multe lămuriri.

Consilierul Județean, Adrian Echert, a lansat mai multe întrebări președintei Consiliului Județean Sibiu printre care și cea referitoare la nereguli legate de scanere. „A doua întrebare este legată tot de aeroport și de situația care circulă în spațiul public, mai exact povestea cu scannerele care nu sunt în normative. Întrebarea mea este cât de mare este riscul să se piardă din finanțare parțial, așa cum s-a scris, și dacă există acest risc care este planul nostru să nu ajungem acolo”, a întrebat Adrian Echert, consilier județean din partea USR.

„ Astfel de întrebări nu le lansăm în spațiul public fără să ne facem o minimă de documentare, dacă cu adevărat ne interesează să păstrăm o imagine bună instituțiilor pe care le avem în subordine. La fel și cu scanerele, ați întrebat și Aeroportul sau iar ați preluat din presă și transmiteți mai departe rostogolind subiectul. Aeroport vă va da un răspuns referitor la acele scannere, dar vreau să vă spun un lucru, contrar informațiilor luate din presă. Scannerele există în Uniunea Europeană, nu sunt neomologate în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că nu există riscul să se întâmple vreo restituire sau vreo corecție. Sunt chestiuni inerente. Dragi colegi, vorbim despre o investiție de 64 de milioane de euro. Aeroportul Internațional Sibiu a implementat într-un termen record. Întotdeauna apar și unele sincope, dar ce ne interesează pe noi și pe sibieni este că la Sibiu s-a făcut cea mai mare investiție pe acre o autoritate a făcut-o din fonduri europene, că s-a făcut în termen record, că s-a făcut în ultim moment”, a răspuns Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu