Grădinița de pe strada Gladiolelor și Școala Gimnazială Nr. 23 din Țiglari urmează să fie reabilitate în vederea îmbunătățirii eficienței energetice. Consilierii locali vor aproba, în ședința de la finalul lunii aprilie, un proiect de hotărâre în acest sens, care cuprinde și costurile investițiilor.
Primăria municipiului Sibiu a depus proiectele „Reabilitare Grădinița cu Program Prelungit nr. 15 în vederea îmbunătățirii eficienței energetice, strada Gladiolelor, nr. 13A” și „Reabilitare Școala Gimnazială nr. 23 în vederea îmbunătățirii eficienței energetice, strada Oslo, nr. 2A” pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Regiunea Centru, prin care se sprijină măsurile care vizează renovarea clădirilor publice prin creșterea performanței și eficienței energetice, utilizarea eficientă a resurselor și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Obiectivele de investiții au fost admise în faza de precontractare, după etapa de evaluare tehnică și financiară.
Valoarea totală a reabilitării energetice a grădiniței nr. 15 de pe strada Gladiolelor se ridică la 12.452.744,22 lei cu TVA, din care valoarea eligibilă este de 11.440.652,33 lei. „Prin proiect se propune anveloparea termică a clădirii, instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice, modernizarea instalației de producere și distribuție a energiei termice prin dotarea cu pompe de căldură aer-apă, realizarea unui sistem de ventilație cu unități individuale montate în fiecare sală, înlocuirea locală a învelitorii din țiglă, reabilitarea sistemului de iluminat cu unul eficient energetic, realizarea unui sistem inteligent de monitorizare a clădirii și măsuri de accesibilizare a clădirii pentru persoanele cu dizabilități”, se arată în raportul de specialitate.
În același timp, valoarea totală a reabilitării energetice a Școlii nr. 23 din Țiglari este de 7.511.995,37 cu TVA, din care valoarea eligibilă este de 6.959.878,27 lei. „Prin proiect se propune anveloparea termică a fațadei pe partea opacă și partea vitrată, izolarea termică a podului, instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice prin panouri solare fotovoltaice, realizarea unui sistem de ventilație cu unități individuale montate în fiecare sală, modernizarea instalației de producere și distribuției a căldurii prin dotarea cu pompă de căldură aer-apă, înlocuirea învelitorii de țiglă, înlocuirea sistemului de iluminat cu unul eficient energetic, precum și realizarea unui Building Management System”, se arată în raportul de specialitate.
Consilierii locali vor vota, în următoarea ședință ordinară a Consiliului Local, cele doua proiecte și cheltuielile legate de acestea.