motorina și benzina s-au ieftinit marți. cât costă un litru de carburant la sibiu

La stațiile OMV de pe bulevardul Vasile Milea și Șoseaua Alba Iulia, se înregistrează cel mai mare preț la motorină și benzină din Sibiu, 7,51 lei și respectiv 7,48 per litru.

Așadar, azi, compania petrolieră a redus prețul motorinei patru bani pe litru și a coborât prețul benzinei cu doi bani pe litru, la trei zile de la precedenta modificare de preț, atunci când s-a ieftinit doar motorina, dar cu șase bani pe litru, menținând prețul benzinei, scrie Economica.

Scăderea cotațiilor la motorină pare a fi un fenomen global observat în ultima vreme și, potrivit unei analize a Oil Price, care citează mai mulți analiști și traderi, acesdt lucru pare să reflecte o încetinire a creșterii economice globale.

Astfel, editorialistul John Kemp de la Reuters a scris recent că speculatorii instituționali și-au lichidat pozițiile pe motorină pe măsură ce prețurile au început să scadă. Acest declin, la rândul său, a fost rezultatul ajustărilor fluxurilor comerciale globale după șirul de atacuri ale navelor efectuate de Houthis din Yemen în Marea Roșie. A durat ceva timp pentru ca această ajustare să se finalizeze, dar acum pare a fi un fapt, iar acest fapt presează prețurile la motorină. De asemenea, se pare că producția de motorină s-a accelerat, eliminând în mare măsură îngrijorările legate de o penurie, așa cum se estima toamna trecută.  Cu toate acestea, nu se poate spune același lucru despre activitatea economică.

Preț benzină Sibiu – 23 aprilie 2024

motorina și benzina s-au ieftinit marți. cât costă un litru de carburant la sibiu
📷 plinul.ro

Preț motorina Sibiu – 23 aprilie 2024

motorina și benzina s-au ieftinit marți. cât costă un litru de carburant la sibiu
📷 plinul.ro

Ultima oră

Comentariul meu