președintele klaus iohannis a plecat spre coreea de sud cu un avion privat de la sibiu (foto)
foto BoardingPass / Facebook

Reședința oficială a Președintelui Klaus Iohannis a început luni o vizită oficială de trei zile în Coreea de Sud. Aeronava a decolat duminică de la Sibiu, conform informațiilor de pe Boarding Pass.

Avionul privat Gulfstream G550, operat de Global Jet Luxemburg și folosit de șeful statului pentru această vizită oficială în Coreea de Sud, a decolat duminică de la Aeroportul din Sibiu la ora 12:30. Potrivit informațiilor de pe Boarding Pass, citate de News.ro, zborul până la Seul durează aproximativ 12 ore, transmite HotNews.

Același avion a fost folosit de Klaus Iohannis în anul 2023 în deplasările oficiale în Emiratele Arabe Unite (martie 2023), precum și în turneul african în Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023).

Anul trecut, șeful statului a făcut 29 de deplasări oficiale, cu șapte mai multe față de anul precedent, însumând 90 de zboruri, conform datelor analizate de site-ul specializat în știri din domeniul aviației, Boarding Pass. Din cele 29 de deplasări, 18 curse au făcut escală pe Aeroportul din Sibiu. În 2022, 15 din 22 au avut escală pe același terminal. Pentru deplasări, Administrația Prezidențială a închiriat avioane de la două companii, una dintre ele fiind din România, conform aceleiași surse citate.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Cum a putut Sibiul, oras cu prestanta in peisajul romanesc, sa promoveze un asemenea netrebnic!? (Conf. DEX: Ticălos, mizerabil, păcătos, lipsit de valoare, de folos, de utilitate sau de însemnătate; nefolositor, inutil)…