iarnă în toată regula la munte. ninge la păltiniș (video)

Ninge de ore bune în stațiunea montană Păltiniș. Abia spre sfârşitul acestei săptămâni vremea se va încălzi din nou, iar de Florii vom avea parte de vreme frumoasă în cea mai mare parte a ţării şi vorbin despre temperaturi de 20 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o avertizare cod galben, valabilă până luni la prânz, cu privire la ninsori semnificative în Carpații Meridionali și de Curbură. Până luni, la ora 12:00, la altitudini de peste 1500 de metri, se vor înregistra ninsori predominant, local semnificative ca cantitate și se va forma un nou strat de zăpadă, notează ObservatorNews.

De asemenea, până luni, la ora 15:00, aria ploilor va crește treptat dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. Cantitățile de apă vor fi local de 10…15 litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp sau prin acumulare, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, pe arii restrânse, pot depăși 30 de litri pe metru pătrat. Ploile vor fi mai ales sub formă de averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte, precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze în general între 45 și 55 km/h. Marți, ploile vor reveni și se vor extinde din nou, mai ales în zonele de munte și în sud-vest, unde se vor acumula cantități semnificative de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

Ultima oră

Comentariul meu