Cod galben de vânt și ploi în zona Sibiului

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ pentru zonele montane din județul Sibiu, valabilă de duminică, 21 aprilie, ora 18:00, până luni, 22 aprilie, ora 12:00.

În intervalul 21 aprilie, ora 15 – 22 aprilie, ora 15, meteorologii anunță o extindere graduală a ariilor de ploi, cuprinzând toate regiunile țării. Cantitățile de apă vor atinge local 10…15 l/mp, iar în regiunile Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei se pot înregistra pe arii restrânse peste 30 l/mp. Aversele vor fi frecvente, unele însoțite de descărcări electrice. În zonele montane, precipitațiile vor fi mixte.

De asemenea, vântul va avea perioade cu intensificări locale, cu viteze între 45 și 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice.

NOTĂ: Marți, 23 aprilie, ploile se vor extinde din nou, cu cantități însemnate de apă, mai ales în zonele montane și în sud-vestul țării. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ: Cod Galben pentru Ninsori în Carpații Meridionali și de Curbură

Între 21 aprilie, ora 18, și 22 aprilie, ora 12, se anunță ninsori semnificative cantitativ la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură. Se va depune un strat de zăpadă, iar vizibilitatea poate fi redusă în aceste zone.

Astfel, se recomandă atenție sporită celor care călătoresc în aceste regiuni montane și luarea măsurilor de precauție corespunzătoare.

Ultima oră

Comentariul meu