csu sibiu acuză arbitrajul din ultimul meci cu cso voluntari. ”show făcut de trei persoane”

După înfrângerea suferită sâmbătă de CSU Sibiu în Sala Transilvania, 69-74 cu CSO Voluntari, antrenorul Tomas Rinkevicius și pivotul Rareș Uță au acuzat arbitrajul care a permis jocul dur al ilfovenilor. 

La scorul de 2-1 pentru galben-albaștri, Voluntari a obținut în Sala Transilvania o victorie necesară, scor 74-69, și a trimis seria în decisivul de luni.

La finalul jocului, pivotul Rareș Uță a acuzat arbitrajul după ce a ieșit prematur din meci cu cinci faulturi. „Am rămas cu un gust foarte amar după această înfrângere. Echipa de la Voluntari și-a jucat șansa, ultima lor șansă, și au venit să ne bată, n-au venit să joace baschet. Au venit să dea în noi, să ne bată și, din păcate, responsabilii care trebuiau să aibă grijă să țină meciul sub control n-au făcut-o, dintr-un motiv sau altul. Mie nu îmi place să vorbesc despre asta așa că o să tac, e treaba altora să comenteze despre arbitri. Însă, din această cauză, uitați, și pe mine m-au împins și m-am lovit la picior, Barro, din păcate, și el a fost împins flagrant și s-a lovit la umăr, sperăm să poată să joace luni.  Îmi pare rău, însă mai este un meci. Și anul trecut a fost aceeași poveste și vom da totul ca să câștigăm și să facem dreptate pentru fanii noștri” a anunțat Rareș Uță pentru siteul oficial al clubului.

csu sibiu acuză arbitrajul din ultimul meci cu cso voluntari. ”show făcut de trei persoane”

”Nu este corect pentru echipa mea”

Arbitrajul prestat sâmbătă în Sala Transilvania de  Alin Faur, Vlad Cotrobaș și Matei Bănică a fost contestat și de antrenorul universitarilor, Tomas Rinkevicius. Oficialul sibienilor a acuzat și faptul că seria se joacă din 2 în 2 zile, un program absolut infernal. ”Despre baschet nu vreau să vorbesc, oricine a fost sâmbătă în sală sau s-a uitat la meci a văzut că a fost un show făcut de trei persoane. Încă de la început, comunicarea lor cu mine a fost total diferită și nu vreau să vorbesc prea mult despre asta. Evident, nu este corect pentru echipa mea. Cred că suntem singura ligă din lume care joacă o serie de cinci meciuri tot la două zile. Nu știu unde putem găsi un alt exemplu, însă nu este normal, nu este despre sport. Nu este posibilă recuperarea, în special cu această rotație scurtă pe care o avem. Dar ce pot spune? Avem încă un meci, încercăm să ne recuperăm și vom fi pregătiți” a declarat tehnicianul lituanian.

”Greșeală crucială de arbitraj în primul meci de la Voluntari”

Rinkevicius a susținut că echipa sa merita să câștige și primul meci de la Voluntari, acolo unde soarta partidei a fost decisă în ultimele secunde de o eroare de arbitraj.  ”Cred că meritam să câștigăm ambele jocuri de la Voluntari. Cred că dacă nu ar fi fost greșeală crucială de arbitraj din ultimul minut al primului meci, când s-a dat goaltending, probabil că am fi terminat seria cu 3-0. Nu am zis nimic după primul joc dar acum, după meciul 4, trebuie să spun că nu a fost corect față de echipa din Sibiu. Vom încerca să ne recuperăm și să luptăm în ultima partidă” afirmă antrenorul de la CSU Sibiu.

Luni, 22 aprilie, Sala Gabriela Szabo din Voluntari va găzdui meciul decisiv al seriei dintre CSO Voluntari și CSU Sibiu.

csu sibiu acuză arbitrajul din ultimul meci cu cso voluntari. ”show făcut de trei persoane”

 

Ultima oră

Comentariul meu