Alegeri în India: un miliard de cetățeni, așteptați la urne

Mobilizare uriașă pentru alegerile din cea mai populată țară a lumii! Aproximativ un miliard de indieni sunt aşteptaţi la urne, în cele peste un milion de secţii de votare. Scrutinul durează 44 de zile, procesul electoral se va încheia pe 1 iunie, iar voturile vor fi numărate pe 4 iunie.

Alegeri în India: un miliard de cetățeni, așteptați la urne

Peste 900 de milioane de persoane sunt eligibile să participe la cele mai ample alegeri din lume. Logistica pentru a gestiona un tur de scrutin, la scara Indiei, este imensă și complicată de geografia acestei ţări. Milioane de lucrători electorali şi membri ai forţelor de securitate folosesc camioane, elicoptere, bărci şi chiar elefanţi pentru a transporta urne de vot în toate colţurile ţării.

Peste 2 mii de partide s-au înscris în cursa electorală. Cele mai recente sondaje de opinie plasează în frunte partidul naţionalist hindus Bharatiya Janata (BJP) al lui Narendra Modi. În vârstă de 73 de ani, Modi face campanie pentru un al treilea mandat de cinci ani ca lider al ţării.

Sub conducerea lui Modi, India a devenit a cincea cea mai mare putere economică din lume. Programele sociale, cum ar fi eforturile de a oferi toalete gratuite pentru milioane de oameni, i-au crescut popularitatea în rândul alegătorilor.
Modi a mai investit masiv în proiecte moderne de infrastructură, cum ar fi drumuri, trenuri de mare viteză şi aeroporturi. Dar creşterea economică nu a fost distribuită uniform.
Şomajul rămâne ridicat şi sărăcia larg răspândită, mulţi având dificultăţi în a-şi asigura necesităţile de bază. Conform Băncii Mondiale, produsul intern brut pe cap de locuitor este de aproximativ 2.000 de dolari pe an.


Opoziţia politică din India este slabă

Potrivit hotnews.ro, Partidul Congresului al liderului opoziţiei, Rahul Gandhi, care a dominat cândva politica indiană după independenţa faţă de Regatul Unit în 1947, deţine acum puterea în doar trei din cele 28 de state ale Indiei.

Oponenţii avertizează că minorităţile religioase, cum ar fi cei 200 de milioane de musulmani ai ţării, devin cetăţeni de mâna a doua şi sunt supuşi unei discriminări tot mai puternice. Campania electorală a lui Modi a inflamat şi mai mult tensiunile religioase. La începutul campaniei sale, Modi a sfinţit un templu hindus pe locul unei moschei vechi de secole, care a fost distrusă în 1992 de fanatici hinduşi.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică