china interzice whatsapp și threads, în vreme ce sua vrea să elimine tiktok-ul

Utilizatorii de iPhone din China nu vor mai avea acces la WhatsApp și Threads. Guvernul a obligat Apple să elimine din App Store-ul chinezesc cele două platforme deținute de Meta, invocând motive de securitate națională.

Compania Apple a anunțat primirea acestui ordin din partea Administrației Spațiului Cibernetic din China. Deși nu au fost de acord cu acțiunile dictate, reprezentanții companiei se vor supune cerințelor și vor elimina aplicațiile Meta.

Astfel, doar chinezii vor fi cei care nu vor mai putea folosi WhatsApp și Threads în vreme ce, în restul lumii, oamenii vor avea acces la aceste platforme ca și până acum. De-a lungul timpului, locuitorii Chinei s-au tot văzut forțați să recurgă la VPN-uri, pentru că majoritatea platformelor sociale străine erau blocate din ordinul guvernului.

Însă nu doar China ia o poziție fermă față de restricționarea folosirii diverselor aplicații. Statele Unite ale Americii sunt la un pas de a interzice TikTok. Se întâmplă acest lucru după ce Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege care impune companiei ByteDance să vândă această platformă. În caz contrar, SUA o vor interzice. Potrivit Adevărul.ro, la nivel global, securitatea aplicației TikTok este contestată puternic.

Ultima oră

Comentariul meu