amenajarea drumului de legătură între strada arieșului și calea dumbrăvii costă mai mult. investiția sare de 4,2 milioane lei

Noua stradă care va lega strada Arieșului de Calea Dumbrăvii se scumpește. Strada va crea rute suplimentare dinspre Calea Cisnădiei și către Dealul Gușteriței și va avea două sensuri, pistă de bicicletă, trotuare pe ambele părți, cablaj metropolitan și iluminat public stradal. 

Drumul de legătură între strada Arieșului și Calea Dumbrăvii va traversa fosta bază Tursib și va deschide o nouă rută suplimentară între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii prin strada Arieșului. Investiția vine în contextul în care pe acest teren va fi amenajat un campus pentru învățământ dual. Însă, odată cu actualizarea devizului general, investiția va crește de la peste 3.450.000,00 lei cu TVA la peste 4.240.000,00 lei cu TVA, se arată într-un proiect de hotărâre care urmează să fie votat în cadrul ședinței Consiliului Local de la finele lunii aprilie.

Strada va avea o lungime de aproximativ 330 de metri și o lățime de 13 metri. Vor exista două benzi, câte una pe fiecare sens de mers, pe care se va rula cu o viteză de proiectare de minim 25 km/h. 

De asemenea, pentru circulația pietonală se vor amenaja trotuare pe ambele părți ale drumului, având o lățime de 1,70 metri și va fi amenajată pistă pentru bicicliști, cu o lățime de 2,5 metri și cu două benzi de circulație, fiecare de câte 1,25 metri. Investiția include și realizarea rețelei de iluminat stradal.

Citește și: Drum de legătură între strada Arieșului și Calea Dumbrăvii – Va traversa fosta bază Tursib

 

Ultima oră

Comentariul meu