ce tip de aragaz să alegi pentru bucătărie în funcție de nevoile tale

Bucătăria este un loc important din casa oricui, fiind spațiul unde petreci destul de mult timp zilnic alături de familie, mai ales dacă ai obiceiul să gătești constant. Așa că este important să alegi cu grijă accesoriile din bucătăria ta, astfel încât să se plieze exact pe nevoile tale și pe obiceiurile culinare zilnice pe care le ai. Aragazul nu face rabat de la această regulă, iar dacă vrei să-l schimbi în următoarea perioadă, continuă să citești pentru a descoperi ce model ți se potrivește.

Descoperă ce tip de aragaz să alegi pentru bucătăria ta în funcție de propriile nevoi:

Aragaz pe gaz

Aragazurile pe gaz sunt printre cele mai populare modele, tocmai datorită versatilității de care dau dovadă. Aceste modele sunt recomandate tocmai pentru faptul că nu depind de alimentarea la energie electrică și oferă un control ridicat al temperaturii. De asemenea, sunt modele durabile de care te poți bucura ani buni de acum încolo și n-ar trebui să îți faci griji în ceea ce privește siguranța la folosire, pentru că modelele noi sunt dotate cu sisteme de ultimă generație care elimină riscurile majore de accidente nedorite. Dacă ești în căutarea unui nou aragaz, verifică site-ul Altex.ro, au multe modele din care poți alege varianta cea mai potrivită dorințelor și nevoilor tale.

Aragaz  electric

Pe de altă parte, pentru persoanele care nu sunt branșate la un sistem de gaze naturale, s-ar putea ca soluția ideală pentru bucătărie să fie folosirea unui aragaz electric. Pe lângă sursa de energie pe baza căreia funcționează, nu diferă foarte mult de modelele pe gaz. Se poate spune totuși că sunt niște opțiuni mai sigure, nu riști să te trezești cu scurgeri de gaze și mirosuri neplăcute în propria locuință. Un minus al acestora ar fi setarea temperaturii, respectiv faptul că durează mai mult să atingi temperatura dorită, comparativ cu alte modele.

Aragaz mixt 

Modelele mixte combină utilitatea și flexibilitatea modelelor pe gaz și a celor electrice într-un singur aparat. Aceste variante sunt recomandate în special în zonele izolate, unde accesul la gaze naturale sau energie electrică este limitat și este nevoie să jonglezi între cele două, în funcție de posibilități. Sunt o soluție foarte bună pentru cei care vor să păstreze caracteristicile ambelor modele prezentate anterior.

Aragaz cu inducție

Acestea sunt cele mai moderne variante de aragazuri pe care le poți avea în propria bucătărie. Un mare avantaj al acestor modele este faptul că au puterea de a încălzi într-un timp record, mai ales comparativ variantele clasice prezentate anterior. De asemenea, datorită sistemului prin inducție folosit nu se pierde căldura în timpul folosirii, fapt ce le face să fie extrem de convenabile din punct de vedere energetic. 

Așadar, în funcție de nevoile tale, bugetul pe care îl ai, dar și posibilitățile de alimentare disponibile în zona în care ești, poți alege unul dintre cele patru variante de aragazuri: pe gaz, electric, mixt sau cu inducție. 

Ultima oră

Comentariul meu