peste 200 de delegați ai bisericilor luterane, reformate și metodiste din europa vin în august la sibiu

Un eveniment internațional va avea loc, vara aceasta, în municipiul Sibiu. Peste 200 de delegați ai Comunității Bisericilor Protestante din Europa vin în orașul de pe Cibin pentru a organiza Adunarea Generală a federației. 

Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice CA din România va organiza, la finalul verii un eveniment internațional. Mai precis, în 29 august, între orele 18:00-21:00, la Sala Thalia din Sibiu, va avea loc Adunarea Generală a Comunității Bisericilor Protestante din Europa. Spațiul va fi pus la dispoziție cu titlu gratuit, de către Filarmonica de Stat Sibiu, prin încheierea unui proces verbal. 

„În perioada 27 august-2 septembrie 2024, Sibiul va fi gazda unui mare eveniment internațional, respectiv cea de-a 9-a Adunare Generală a Comunității Bisericilor Protestante din Europa, care este o federație care include biserici luterane, reformate și metodiste din Europa, numărul bisericilor membre ridicându-se în prezent la 95. Cu prilejul acestui eveniment de mare amploare la care vor participa peste 200 de delegați din țările Europei, gazdele, bisericile din România membre ale Comunității Bisericilor Protestante din Europa, vor organiza o recepție la Sala Thalia”, se arată în referatul de aprobare al unui proiect de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor județeni în ședința de la finalul lunii aprilie.

Ultima oră

Comentariul meu