incendiu uriaș în centrul capitalei danemarcei. arde o clădire emblematică din copenhaga (video)
foto Profimedia Images

Un incendiu devastator a izbucnit marți în centrul vechi al Copenhaga, Danemarca. Flăcările imense au cuprins una dintre cele mai vechi clădiri, iar turla sa de 56 de metri înălțime s-a prăbușit, scrie Digi24.

Toate persoanele din clădire au reușit să iasă în siguranță, iar angajații care lucrau la reabilitarea imobilului au salvat câteva dintre operele de artă din calea flăcărilor, conform raportului BBC. Ministrul Culturii, Jakob Engel-Schmidt, a exprimat regretele pentru pierderea a 400 de ani de moștenire culturală daneză în acest incendiu. Clădirea, construită în 1625, se află în apropierea Parlamentului Danemarcei și a palatului regal, Christiansborg. Presa daneză a relatat că piața din zonă a fost evacuată.

Arhitectul Henrik Grage a caracterizat evenimentul ca fiind tragic într-o declarație pentru televiziunea daneză. „Este ca Notre Dame”, a spus el, comparând tragedia de azi cu incendiul care a distrus acoperișul și turla catedralei din centrul Parisului în 2019.

incendiu uriaș în centrul capitalei danemarcei. arde o clădire emblematică din copenhaga (video)

Martorii oculari au publicat imagini cu flăcările imense care cuprind clădirea, precum și turnul său înalt de 56 de metri, construit în prima jumătate a secolului al XVII-lea. Edificiul, cunoscut sub numele de sediul Bursei din Copenhaga, a fost utilizat ca muzeu începând cu anii ’70.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu