stația de epurare de la șura mică va fi extinsă. capacitatea celei existente este depășită
Captură Google Maps

Stația de epurare de la Șura Mică va fi extinsă. Cea existentă este depășită, se arată într-un memoriu de prezentare depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu în vederea obținerii autorizației de mediu. 

Primăria comunei Șura Mică a depus la APM Sibiu documentația necesară în vederea obținerii avizului de mediu pentru extinderea stației de epurare din localitate. „Stația de epurare propusă este o stație de epurare mecano-biologica, care are la bază principiul de epurare cu nămol activat în suspensie cu funcționare secvențială, cu nivel constant. Efluentul din stația de epurare va îndeplini standardele pentru apa uzată epurată evacuată în emisar natural conform cerințelor normelor legale în vigoare”, se arată în memoriul de prezentare. 

Stația de epurare trebuie extinsă datorită faptului că numărul de locuitori din comună va crește, în viitorul apropiat, cu 1.000 de oameni. De asemenea, un alt motiv care susține extinderea stației este dezvoltarea parcului industrial, care a avut drept consecință creșterea debitului la 180 mc/zi dat fiind numărul mare de angajați din zonă. „Necesitatea investiției ia în considerare următoarele aspecte: capacitatea de epurare la stația existentă este depășită. Extinderea va contribui la protecția calității apei freatice și de suprafață prin asigurarea capacității optime de epurare a debitului de apă uzată menajeră și tehnologică”, se mai arată în memoriu. 

Extinderea stației de epurare se va face prin accesarea de fonduri prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Investiția se ridică la aproximativ 9,3 milioane de lei. Perioada estimată pentru execuția lucrărilor este de circa 12 luni. 

Ultima oră

Comentariul meu