scandal la cârța din cauza unui teren. viceprimarul acuzat că a lovit un copil. primarul spune că e o înscenare: „tatăl l-a mâzgălit cu ruj” (foto)

Un scandal de amploare a izbucnit sâmbătă seara în satul Cârța, după o neînțelegere între un fermier care păștea ciurda de bovine pe un teren arendat și conducerea primăriei din Cârța. Mai mult, în urma scandalului un copil de 11 ani ar fi fost lovit cu palma peste față de către viceprimar, fapt negat cu vehemență de către primarul din Cârța, Daniel Cîndulețiu.

Un sibian a decis să arendeze terenul pe care îl deține în Cârța unui crescător de animale din Arpașu de Jos, la insistențele acestuia. Victor Căldărar a dus de îndată zecile de bovine pe terenul respectiv, urmând ca mai apoi să încheie și un contract cu proprietarul terenului. Însă, până la realizarea contractului, autoritățile din sat s-au autosesizat, considerând că bărbatul nu ține animalele pe terenul respectiv, ci pe terenuri care aparțin primăriei și altor săteni.

„Pavel Stoian mi-a dat pășune în arendă. Când mi-a dat pășunea a zis că are zece hectare de închiriat și a zis că o să îmi facă și contract. Sâmbătă seara a venit primarul și viceprimarul din Cârța cu poliția să mă întrebe ce caut cu animalele pe terenul acela pentru că e al lor. La ora 9.30 seara au dat drumul animalelor din terenul împrejmuit cu gard electric. Poliția le-a spus că trebuie să își asume ceea ce fac și ei au spus că își asumă. Venea „acceleratul” și era să îmi lovească animalele pe calea ferată. Nici până acum nu am mai găsit trei vaci. Primarul, viceprimarul și alte 15 persoane au sărit cu topoarele pe mine. Atrebuit să fug. Pe nepotul meu de 11 ani, care dădea după animale, l-a plesnit viceprimarul peste față. Suntem distruși. Am făcut plângere la poliție din seara aceea”, povestește Victor Căldărar.

Proprietarul terenului arendat spune că el i-a dat acordul fermierului să își pască animalele acolo, fiind un teren privat. „Vineri și-a dus vacile în grădină. Este un teren nelucrat de al meu, care se află la limită administrativă între UAT Cârța și Arpașu de Jos. Eu i-am lăsat. Am înțeles că viceprimarul i-a dat o palmă copilului de 11 ani. Copilul nu a fugit pentru că nu se aștepta să fie lovit. De asemenea, un alt angajat de-al lui Viorel a fost bătut. Au fost sâmbătă seară la Urgențe la Făgăraș, unde au fost consultați”, a spus proprietarul terenului arendat, Pavel Stoian.

scandal la cârța din cauza unui teren. viceprimarul acuzat că a lovit un copil. primarul spune că e o înscenare: „tatăl l-a mâzgălit cu ruj” (foto)

 

Primarul din Cârța: „Eu nici nu m-am dat jos din mașină”

Primarul din Cârța, Daniel Cîndulețiu, neagă că ar fi existat vreun scandal și mai ales că băiatul de 11 ani ar fi fost lovit. Acesta consideră că este o regizare din partea tatălui care „l-a dat cu ruj”.

„Nu a fost niciun scandal pe terenul lui. Am scos CF-urile unde a fost problema. Un bărbat din Arpașu cu ciurda lui de animale s-a pus pe terenul primăriei și a mai multor cetățeni din sat, inclusiv pe al meu. I-am spus să îmi arate contractul și mi-a zis că nu are niciun contract deoarece domnul Pavel îl lasă „pe vorbe”. Atunci l-am întrebat cum vine din satul vecin cu animalele la noi, când nu are niciun contract cu nimeni. A zis că luni merge la primărie să își facă contract. Le-am zis să își ducă animalele acasă și luni să vină să încheie contract, dar nu au mai venit”, spune primarul din Cârța, Daniel Cîndulețiu.

Primarul a declarat că băiatul de 11 ani ar fi fost vopsit pe față de către tată. Cîndulețiu consideră relatarea acestor fapte de către Victor Căldărar drept un gest denigrator, fiind an electoral. „Copilul nu a avut absolut nimic. L-a mâzgălit cu ruj și spune că l-a bătut vicele și primarul. Eu nici nu m-am dat jos din mașină. I-am dus vacile de pe teren până pe strada lor ca să nu se piardă. M-a denigrat pe facebook, acum înainte de alegeri. Cine bate un copil de 11 ani? O să îl dau în judecată. Domnul Pavel nici nu știa unde este ciurarul cu cei 100 de bivoli și vaci. Le-au adus, au făcut un țarc electric pe terenul oamenilor”, a declarat primarul din Cârța.

scandal la cârța din cauza unui teren. viceprimarul acuzat că a lovit un copil. primarul spune că e o înscenare: „tatăl l-a mâzgălit cu ruj” (foto)

S-a deschis dosar penal

La Secția de Poliție Rurală Porumbacu de Jos, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. „La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 20.30, prin sesizare directă, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au fost solicitați să intervină în zona de pășunat a comunei Cârța, pentru aplanarea unui conflict între mai multe persoane.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce se aflau în zona de pășunat a comunei Cârța, între un cioban din comuna Arpașu de Jos și doi bărbați din comuna Cârța, s-ar fi iscat un scandal din cauza faptului că terenul pe care se afla ciobanul nu aparține comunei în care își are domiciliul. În urma conflictului nu s-a impus intervenție medicală. În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

scandal la cârța din cauza unui teren. viceprimarul acuzat că a lovit un copil. primarul spune că e o înscenare: „tatăl l-a mâzgălit cu ruj” (foto)

Cercetările se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în vederea stabilirii situației de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință”, a transmis Elena Walter, purtător de cuvânt ai IPJ Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu