s-a deschis circulația pe cea mai nouă autostradă din românia. deocamdată are doar 13 kilometri (video)
foto Economica

Cei 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0), între DN5 și DN4, au fost oficial deschiși traficului, conform declarațiilor secretarului de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu. Această nouă porțiune a autostrăzii a fost prezentată într-o transmisiune live de către oficialul de la Transporturi, notează Economica.

Acest tronson de autostradă facilitează circulația șoferilor între DN6 Bragadiru și DN4 Popești-Leordeni, oferindu-le posibilitatea de a evita Centura Capitalei și localitățile Bragadiru, Cornetu, Măgurele, Jilava, 1 Decembrie, Vidra, Berceni și Popești-Leordeni.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a confirmat că acești 13 kilometri reprezintă doar o parte din proiectul mai amplu al Autostrăzii Bucureștiului (A0). În plus, s-a menționat că lucrările continuă, iar estimările sugerează că până în septembrie se va finaliza un alt tronson de 17 kilometri între A1 și A2.

Cu toate acestea, există unele îndoieli cu privire la finalizarea lucrărilor până în 2024, în special în ceea ce privește lotul 3 al A0 Sud, construit de grecii de la Aktor. În ciuda acestor incertitudini, este evident că progresul în construcția Autostrăzii Bucureștiului este în curs de desfășurare, cu aproximativ 32 de kilometri deja deschiși traficului, reprezentând aproape o treime din întreaga lungime estimată a autostrăzii de aproximativ 100 de kilometri.

Ultima oră

Comentariul meu