părinții copiilor de la liceul de artă din sibiu vor mai multe concursuri. au lansat o petiție în care cer și alte schimbări

Mai mulți părinți  ai copiilor de la Liceul de Artă  din Sibiu au realizat o petiție online prin care cer conducerii unității școlare mai multe schimbări, printre care și înființarea unei noi specializări.

Aproape 40 de părinți au semnat petiția online care prevede mai multe schimbări în privința înscrierilor la concursuri naționale și internaționale, dar și dorința părinților având în vedere organizarea de evenimente unde și elevii din clasele I- IV să poată participa. Potrivit petiției, părinții elevilor de la Liceul de artă vin cu mai multe solicitări pentru conducerea instituției. Prima cerință este cea de a se găsi sponsori pentru organizarea de concursuri.

„Organizarea de către Liceul de Artă Sibiu de concursuri de teoria muzicii, respectiv instrumente sau arte plastice, la nivel de școală și chiar la nivel național, iar pentru școli care se află la o distanță mai mare, în regim online. Considerăm acest aspect oportun pentru dezvoltarea pe partea artistică a copiilor și suntem dispuși să căutăm sponsori în acest sens și să plătim taxa de înscriere. Copiii noștri au participat la concursuri organizate în diferite orașe din țară, respectiv Licee de Artă de la care s-au întors cu rezultate foarte bune, dovadă că avem copii pregătiți foarte bine și profesori pe măsură”, scriu părinții în petiția online.

A doua solicitare constă în înființarea unei secții de muzică ușoară, amintind că în alte licee de artă această secțiune este prezentă. „Înființarea unei secții de muzică ușoară, am analizat situația și majoritatea unităților de învățământ cu profil specific de arte au secție de muzică ușoară și populară. Așa cum orchestra repeta la Filarmonică, se pot găsi soluții pentru spații adecvate desfășurării orelor de muzică ușoară și populară. Am vorbit cu profesori din Brașov și Deva care au declarat ca aceste secții au adus o valoare în plus școlilor respective”.

Ultimul punct face referire la organizarea de evenimente unde și elevii din clasele I -IV să fie implicați. „Dorim expunerea copiilor prin organizarea de evenimente la care să poată cânta toți copiii și nu doar cei care trec printr-o preselecție, implicând și clasele I-IV”, adaugă părinții.

Directorul Liceul de Artă din Sibiu, Elena Mona Dăncăneț, susține că sponsorizările în privința acoperirea taxelor de concurs sunt bine-venite. Cât despre celelalte puncte din petiție, conducerea școlii așteaptă ca petiția să fie înregistrată  la sediul unității de învățământ. „Noi suntem deschiși în a găsi sponsorizări, dar nu putem doar noi ca școală să ne implicăm. Părinții și comunitatea trebuie să sprijine arta. Noi la toate evenimentele invităm întotdeauna autoritățile din Sibiu. Având o bază materială mai bună, cu siguranță am putea performa și mai bine. Când vom avea această petiție înregistrată la sediul nostru, vom da punctual un răspuns”, a declarat directorul Liceul de Artă din Sibiu, Elena Mona Dăncăneț.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Buna ziua,
    Eu observ ca in petitie scrie ” noi suntem dispusi sa platim taxa de inscriere si sa cautam sponsori”. Ceea ce cer parintii, nu corespunde deloc cu titlul dumneavoastra. Cititi cu atentie si pe urma puneti astfel de articole. Sa va fie rusine, denigraniti atat imaginea Liceului, cat si a parintilor care isi duc copii acolo.

    1. Știri de noaptea mintii! Nici o corelare a informațiilor sau de respect pentru copii și părinți care fac eforturi mari sa și susțină arta!