lidl construiește un magazin în zona centrală a cisnădiei. va avea aproape 100 de locuri de parcare
foto Arhivă

Lidl construiește un nou magazin în județul Sibiu. Viitorul supermarket va fi realizat pe o stradă din zona centrală a orașului Cisnădie. 

Lidl are în plan să construiască un nou magazin în județul Sibiu. Acesta va fi ridicat pe strada Cindrelului din Cisnădie, în vecinătatea Policlinicii, la câțiva pași de centrul orașului. Clădirea va avea regimul de înălțime P (parter).

Înainte de construcția propriu-zisă, Lidl are nevoie de mai multe autorizații, printre care avizul de mediu de la APM Sibiu, astfel că a depus documentațiile necesare în acest sens. „Această investiție face parte din categoria dotărilor comerciale. Amplasamentul va reduce distanța de deplasare a locuitorilor din localitate pentru a procura bunuri și va ridica nivelul calității locuirii în această zonă. Magazinul propus din punct de vedere energetic va fi termoizolat, se vor monta tâmplării din aluminiu de calitate superioară și cu coeficient mic de transfer termic, dotat cu ultima generație de echipamente interioare și agregate exterioare cu consum mic de energie, cu sistem BMS de automatizare, care vor reduce semnificativ costurile de întreținere și funcționare, totodată vor reduce și consumul de energie. Supermarketul va fi dotat cu echipamente exterioare silențioase, micșorând astfel poluarea fonică din zonă”, se arată în memoriul de prezentare depus la APM Sibiu. 

Clienții vor intra în magazin printr-un acces propus a se realiza pe latura sud-vestică a clădirii. Accesul auto, cât și aprovizionarea, se vor face prin latura sud vestică a terenului, prin accese propuse de pe strada Cindrelului, respectiv din strada Țesătorilor. Magazinul va dispune de 94 locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități și 4 pentru mama și copilul.

Odată cu deschiderea noului magazin, se vor crea locuri noi de muncă în Cisnădie. Retailerul va angaja 14 persoane, care vor lucra în două schimburi. Numărul total al clienților ce se vor putea afla simultan în centrul comercial va fi de 196 de persoane. 

Investiția se ridică la 8.450.000 lei, perioada de implementare propusă a proiectului fiind de 12 luni. 

Ultima oră

Comentariul meu